Prognoza meteo, 30 decembrie 2021. Unde se anunță ploi și ninsori

ANM a emis prognoza meteo pentru 30 decembrie și anunță vreme predominant închisă cu multe ploi și ceață la orele dimineții. Va ninge la munte, iar pe litoral vor fi intensificări ale vântului. Temperatura maximă nu trece de 8 grade. 

noiembrie jpeg

Vremea se va menține predominant închisă și temporar se vor semnala precipitatii în sudul țării, local în vest, pe arii restrânse în centru și cu totul izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, în Oltenia și Muntenia trecător se va semnala și lapoviță sau ninsoare, iar la munte, în special în zona înaltă, vor predomina ninsorile. 

În regiunile sud-estice local vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai mare în zona joasă a județelor din centrul, nordul și nord-estul Munteniei, precum și în sudul Moldovei și nordul Dobrogei. 

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -6 și 4 grade. Pe alocuri se va forma ceață.

Prognoza meteo, 30 decembrie 2021. Unde se anunță ninsori

Vremea va fi în general închisă. Temporar va ploua slab, la începutul intervalului local în sud-est, iar mai ales spre seară și noaptea în vest, nord-vest și izolat în rest. La munte și trecător în nordul teritoriului vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge și vântul se va intensifica treptat, astfel că rafalele vor depăși 60...70 km/h viscolind ninsoarea. Pe alocuri vor mai fi condiții de polei. 

În celelalte regiuni vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, cu valori mai coborâte până spre -2 grade în Moldova, iar cele minime, în general, între -3 și 2 grade. Cu precădere dimineața și noaptea, pe areale relativ restrânse, se va forma ceață.

Cod galben de ceață în trei județe

Judeţele Cluj, Timiş și Harghita se află joi dimineață sub Cod galben de ceaţă, potrivit unor atenţionări de tip nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Codul galben este valabil pentru localitățile din Cluj până la ora 9.00. Ceața, care determină scăderea vizibilității local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului. 

Potrivit ANM, până la ora 10.00 este sub Cod galben de ceaţă și zona joasă a județului Timiș, dar și zona depresionară a județului Harghita.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net