Prognoza meteo. După aerul polar, un ciclon tropical loveşte România


    De vineri (26 octombrie), vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor, datorită unui ciclon tropical care loveşte România. FOTO: Click!
De vineri (26 octombrie), vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor, datorită unui ciclon tropical care loveşte România. FOTO: Click!

Valul de aer polar care a adus vreme de iarnă părăseşte România în următoarele zile, iar un ciclon care aduce aer cald dinspre nordul Africii va pune stăpînire pe ţara noastră. Temperaturile încep să crească, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului.

A nins la munte, iar vântul a suflat cu putere. Însă, meteorologii ANM spun că vremea va intra într-un proces de încălzire începând de vineri, 26 octombrie, din pricina unui ciclon tropical.

Prognoza meteo, 25 – 28 octombrie

Frigul şi vântul ne dau bătăi de cap și astăzi, 25 octombrie. Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această dată îndeosebi în regiunile intracarpatice. Cerul va avea înnorări, mai accentuate în jumătatea de nord a ţării şi în zonele deluroase, unde local şi temporar va ploua.

Vremea la munte

La munte, astăzi (25 octombrie) vor predomina ninsorile slabe cantitativ. Vântul va prezenta intensificări temporare în toate regiunile, cu rafale de 60 km/h, cele mai mari fiind în Moldova, iar în zona montană înaltă va continua să sufle tare, local depăşind 90 km/h şi viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, iar cele minime între 1 şi 8 grade.

De vineri (26 octombrie), vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor şi se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Un ciclon ciclon tropical loveşte România. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul, centrul şi nordul ţării, iar pe arii restrânse va ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei până în jurul valorii de zero grade. Pe suprafeţe mici, mai ales noaptea, va fi ceaţă.

Vremea, sâmbătă 27 octombrie

Sâmbătă (27 octombrie) vom avea parte de vreme şi mai plăcută, mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii octombrie.   Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime, în general, între 3 şi 13 grade. Noaptea, în zonele joase, izolat vor fi condiţii de ceaţă.  

Vremea, duminică 28 octombrie

Duminică (28 octombrie), maximele vor ajunge la 26 de grade în sudul ţării şi doar în extremitatea de vest a ţării, izolat vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse şi în vest şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime, în general, între 4 şi 14 grade.

Vremea, săptămâna 29 octombrie – 5 noiembrie

Săptămâna viitoare va începe cu vreme bună, precipitaţii fiind prognozate în toate regiunile, în perioada 28 – 31 octombrie. Din 28 octombrie, de la o zi, la alta, temperaturile vor coborî treptat, spre valori normale pentru sfârșitul lunii octombrie.

Brad Pitt (5) jpg
cub monica anghel png
Horoscop dragoste webp
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
andreea esca 6 png
foto1 copii crisanB jpg
andreea antonescu jpg
cub miki k pital png
viktor orban ungaria shutterstockfoto 850x567 jpg
Capture JPG
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg