Prognoza meteo pe patru săptămâni. Vremea de sărbători. Meteorologii anunță temperaturi record de Crăciun și Revelion

Ultima actualizare:

    În decembrie și ianuarie 2021 nu vom avea parte de zăpadă
În decembrie și ianuarie 2021 nu vom avea parte de zăpadă

ANM a emis prognoza meteo pe patru săptămâni, iar vremea de sărbători, dar și la început de an va fi, spun specialiștii, mult mai caldă decât în mod normal. Peste zi vom avea parte de valorile termice care vor ajunge și până la 8-10 grade Celsius. În ceea ce privește precipitațiile, ploile vor fi rare, iar ninsorile aproape inexistente.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Vreme neobișnuit de caldă

Pentru următoarele patru săptămâni meteorologii au anunțat temperaturi care vor depăși media perioadei în care ne aflăm. Cu alte cuvinte, va fi mai cald ca de obicei. 

Săptămâna 21.12.2020 – 28.12.2020 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 28.12.2020 – 04.01.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Săptămâna 04.01.2021 – 11.01.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 11.01.2021 – 18.01.2021 

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, potrivit ANM.

Meteorologii anunță vreme caldă și la munte. Zăpada va fi scumpă la vedere
Meteorologii anunță vreme caldă și la munte. Zăpada va fi scumpă la vedere

Vremea pe regiuni 

Potrivit prognozei, pe parcursul lunii decembrie, dar și la începutul anului 2021, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate în toate regiunile țării. În ceea ce privește luna ianuarie, specialiștii anunță precipitații excedentare mai ales în regiunile extracarpatice și în cele sud-vestice. Din a doua săptămână a lunii ianuarie 2021, vremea se va menține în continuare caldă, însă regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. Datele arată că nu vor exista scăderi de temperatură în primele trei săptămâni de început de 2021, de-abia după data de 23 ianuarie ar putea exista modificări ale valorilor termice.

Vremea în Banat și Crișana

ANM preconizează că vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, în zona Banatului. Media temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început, până la aproximativ 8 grade în intervalul 16 – 21 decembrie. Apoi, valorile termice vor marca o ușoară scădere, spre 5-6 grade, inclusiv în ianuarie. Regimul termic nocturn se va menține relativ constant pe aproape tot parcursul intervalului și se va concretiza prin valori medii ale temperaturilor minime de aproximativ 2 grade în primele două nopți, apoi de 0-1 grad. La fel se va întâmpla și în Crișana, unde valorile termice vor fi cuprinse între 6-8 grade. Ulterior vor mai scădea, dar nu sub 0 grade, astfel că aici vom regăsi temperaturi cuprinse între 4-5 grade.

Vremea în Transilvania și Maramureș

Nici Transilvania nu va avea temperaturi scăzute, la începutul lui 2021, aici valorile fiind cuprinse între 4 și 6 grade, ulterior termometrele ajungând la 2 grade. În Maramureș, temperaturile vor fi cuprinse între 6 și 7 grade, cu posibile precipitații, dar în cantități mici.

Vremea în Moldova și Dobrogea

Moldova și Dobrogea vor avea parte tot de valori mai ridicate. Acestea vor fi cuprinse între 2 și 5 grade, respectiv 5 și 8 grade, deci cald și aici.

Vremea în Muntenia și Oltenia

În zona de sud și sud-est a țării, Muntenia, respectiv, Oltenia, valorile for fi mai ridicate decât restul teritoriului. Astfel că aici vom avea temperaturi cuprinse între 5-6 grade, respectiv 7-9 grade.

Cum va fi vremea la munte

În zona montană, în prima săptămână din 2021, vremea fi caracterizată de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 1 și 4 grade și cea a minimelor între -4 și 2 grade. Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată. Valorile diurne vor scădea spre medii de -2 și 0 grade, iar cele nocturne spre -6 și -4 grade.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net