Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion. Cum a fi vremea de Sărbători și în ce regiuni va ninge

7 decembrie 2021
article img
Meteorologii ne spun cum va fi vremea în perioada Sărbătorilor Sursă foto: Pixabay.com

Meteorologii ne informează despre cum va fi vremea în perioada sărbătorilor de iarnă. În intervalul 6 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022 vremea se anunță schimbătoare, iar la munte va fi mai frig decât de obicei.

În perioada 6 - 20 decembrie vom avea parte de vreme mai caldă decât temperaturile normale înregistrate în genetral pentru acest interval.

Prognoză meteo. Săptămâna 6 – 13 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sud-est. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Prognoză meteo. Săptămâna 13 – 20 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregi țări, dar mai ales în regiunile vestice și la munte.

Următoarele două săptămâni nu vor mai fi la fel de calde, temperaturile din termometre vor scădea considerabil.

Prognoză meteo. Săptămâna 20 – 27 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Prognoză meteo.Săptămâna 27 decembrie – 3 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această săptămână în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.