Prognoza meteo pentru săptămâna 10 - 16 octombrie 2022

Ultima actualizare:

Ne aflăm aproape la jumătatea lunii octombrie, iar temperaturile continuă să fie unele blânde, iar precipitațiile să nu fie unele abundente. Iată cum va fi vremea în intervalul 10-16 octombrie, conform meteorologilor de la ANM. 

Cerul va fi înnorat în majoritatea zonelor țării
Cerul va fi înnorat în majoritatea zonelor țării

Minimele zilei de luni pleacă de la valori situate între 0-2 grade Celsius, pe crestele montane, iar maxime de 20, 21 de grade Celsius vor fi înregistrate în Banat, Crișana, dar și sudul Olteniei. Ziua de luni nu aduce precipitații însemnate, deși mici averse sunt semnalate în zonele montane și izolat în Nordul Muntenei și în partea de SV a Banatului. 

Prognoza meteo în principalele orașe din România pentru săptămâna 10 - 16 octombrie 2022 

București

În București, în intervalul 10-16 octombrie 2022, cerul va fi înnorat sau parțial înnorat, iar temperatura maximă nu va depăși 21 de grade Celsius, în timp ce cea minimă se va situa în jurul valorii de 7-8 grade Celsius și va fi înregistrată în timpul nopții. Șansele de precipitații sunt reduse, iar vântul va bate slab până la modetat, iar rafalele de vânt nu vor depăși 12 kilometri pe oră 

Brașov 

În Brașov, în intervalul 10-16 octombrie 2022, cerul va fi înnorat, iar miercuri, joi și vineri se vor înregistra averse. Miercuri și joi există o probabilitate mai mare de 70 la sută ca precipitații sub formă de ploaie să cadă pe teritoriul Brașovului. Maxima săptămânii nu va depăși 18 grade Celsius, în timp ce minima se va situa la cinci grade Celsius. 

Constanța

În Constanța, în intervalul 10-16 octombrie 2022, cerul va fi înnorat, însă doar în cursul zilei de vineri vor fi înregistrate averse. Temperatura maximă a săptămânii va fi de 19 grade Celsius, în timp ce valoarea minimă înregistrată va fi de 10 grade Celsius. Vântul va sufla slab și nu va depăși 13 kilometri pe oră. 

Cluj-Napoca

Meteorologii nu vin cu vești bune pentru persoanele care locuiesc în Cluj-Napoca. Locuitorii sunt sfătuiți să nu-și uite umbrelele sau pelerinele de ploaie acasă pentru că precipitațiile vor fi unele abundente. Miercuri, joi, vineri, dar și sâmbătătă vor fi înregistrate averse, iar cerul va fi preponderent noros. Temperatura maximă se situează în jurul temperaturii de 18 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă este de 7 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații depășește 80 la sută, iar vântul va sufla cu până la 9 kilometri pe oră. 

Timișoara

Nici locuitorii Timișoarei nu ar trebui să-și uite umbrelele acasă, căci aversele vor fi prezente în fiecare zi a săptămânii în curs, iar cerul nu va fi însorit. Temperaturile maxime ajung la 21 de grade în cursul zilei de duminică, iar temperatura minimă se situează în jurul valorii de 9 grade Celsius. 

Cum va fi vremea în noiembrie 2022 

Ultima lună de toamnă va aduce temperaturi situate între 7 și 12 grade Celsius. În București temperaturile maxime se vor situa între 15 și 17 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între -1 și 4 grade Celsius, pe timpul nopții. 

În prima săptămână din luna noiembrie, valorile termice se vor situa ușor peste valoarea celor specifice pentru această perioadă a anului, în majoritatea zonelor din țară.

Potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, iarna anului 2022 va fi una blândă. 

„În ceea ce privește iarna 2022-2023, există probabilitate destul de mare să avem parte de o iarnă mai blândă. Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe care să ierni în care să vorbim de temperaturi minime de -15 grade sau de precipitații mai abunde”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu.

Sursă foto: Pixabay.com

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!           

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net