Prognoza meteo pentru weekend: se întorc ninsorile şi gerul

Ultima actualizare:

Azi se întoarce iarna! Sudul ţării va fi acoperit de zăpadă, ce va fi spulberată de vânt. În timpul nopţilor, se va instala gerul în majoritatea regiunilor. Meteorologii spun că va fi vreme de iarnă până vinerea următoare.

Se strică vremea, de azi, după prânz. Meteorologii ANM au emis o avertizare ”cod galben” pentru tot sudul ţării, unde va pătrunde un val de aer rece şi umed din Marea Mediterană, care aduce fenomene severe de iarnă în aproape tot continentul. Aşadar, în această după amiază şi la noapte, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munţilor Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea.

Până sâmbătă, după prânz, va ninge, în general slab. În Oltenia şi la munte, cantităţile de ninsoare vor fi mai importante şi se va depune strat nou de zăpadă. În acest weekend, temperaturile vor coborî brusc, iar în estul şi centrul ţării va fi ger în timpul nopţilor, adică sub -10oC. ”Se va depune un strat de zăpadă de câţiva centimetri, dar acolo unde vântul va sufla cu putere se va putea aduna strat şi peste 10 cm. Temperaturile vor fi sub normele pentru această perioadă. Săptămâna viitoare va fi vreme de iarnă, dar ninsorile vor fi slabe, izolate, în perioada 10-13 februarie”, ne-a explicat Meda Andrei, meteorolog ANM.

Cod roşu în nordul Italiei

Fenomenele extreme de iarnă au pus stăpânire pe Europa. E ”cod roşu” în nordul Italiei şi estul Croaţiei, ”portocaliu” în aproape toată Italia şi în sudul Austriei. Spania este traversată de un val de aer foarte rece care va aduce ninsori abundente şi temperaturi foarte scăzute, până la minus 10 grade, inclusiv în Insulele Baleare. E ”cod galben” în Franţa, sudul Marii Britanii, Germania, Ungaria.

Azi se inaugurează Complexul de Gheaţă Bâlea Lac

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost deschis publicului pe 23 decembrie, iar primii turişti au fost, ca în fiecare an, britanicii, care au ocupat toate camerele, de Crăciun şi de Revelion. Săpămâna trecută a fost sfinţită şi Biserica de Gheaţă, iar acum sunt gata şi cele şase igluu-ri.

Motiv pentru care azi, de la ora 13.00, va fi inaugurat integal Complexul Turistic de Gheaţă de la Bâlea Lac. Aici vă aşteaptă şi un parc de distracţii, unde se pot practica sporturi de iarnă. Invitaţi speciali vor fi: ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi maestrul bucătar Jakob Hausmann. Acum, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă e de 164 cm.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net