Program oficial 1 Decembrie 2021 Alba Iulia. Cum a arătat ceremonia militară

Ultima actualizare:

    Paradă militară de 1 Decembrie la Alba IuliaFoto: Captură Video
Paradă militară de 1 Decembrie la Alba IuliaFoto: Captură Video

De 1 Decembrie întreaga Românie urlă cu surle și trâmbițe, la propriu! Ca în fiecare an, autoritățile le-au pregătit românilor parade militare pentru a celebra așa cum se cuvine Ziua Națională a României. Iată care este programul oficial al ceremoniei militare de 1 Decembrie din Alba Iulia!

Și în acest an autoritățile au pregătit un program special pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României, însă dat fiind contextul pandemic în care ne aflăm, acestea vor fi restrânse, iar participarea implică, bineînțeles, și respectarea normelor în vigoare pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Programul zilei de 1 Decembrie în Alba Iulia

Astfel, cu ocazia Zilei Naționale a României, la Alba Iulia va fi organizată o defilare militară, la care vor participa în jur de 500 de soldați, dar și tehnică militară. Parada se va desfășura pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, iar pe lângă militari, vor trece prin fața celor prezenți la eveniment și vehicule de luptă, aparatură antiaeriană și terestră. De asemenea, vor mai avea loc și alte activități specifice zilei de 1 Decembrie, a precizat primarul Gabriel Pleșa pentru alba24.ro.

Activitățile urmează să fie organizate în aer liber, luându-se în calcul și incidența cazurilor de COVID-19 din Alba Iulia, care este de aproape 11%. Autoritățile locale iau în calcul fie un foc de artificii, fie un spectacol de drone pentru marcarea încheierii programului de Ziua Națională a României.

Paradă militară spectaculoasă de 1 Decembrie în Alba Iulia

Parada militară care va îngloba în jur de 500 de soldați și tehnică militară ar putea fi acompaniată și de un program de avioane, dacă timpul va permite acest lucru.

De asemenea, dacă anul trecut pandemia de coronavirus a limitat reprezentațiile, în 2021 vor avea loc și concerte cu ocazia zilei de 1 Decembrie, transmise în mai multe locații din oraș. Un moment inedit și așteptat de spectatori va fi și cel al spectacolului de drone, unde 100 de astfel de gadget-uri vor lumina cerul municipiului Alba Iulia. Reprezentația va dura în jur de 10 minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net