Programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor fi suspendate temporar. Cum motivează autorităţile decizia

26 noiembrie 2021
article img
Programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor fi suspendate temporar

Înscrierile pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus vor fi suspendate de la 3 decembrie, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu. Programul Casa Eficientă Energetic va fi şi suspendat, de la 15 decembrie. AFM a motivat decizia spunând că va reorganiza finanțărea și bugetelor alocate programelor.

"Preocuparea continuă a Administraţiei Fondului pentru Mediu este de a îmbunătăţi programele de finanţare, astfel încât să fie asigurată creşterea succesului acestora, iar extinderea digitalizării mecanismelor de implementare şi adaptarea ghidurilor de finanţare la realităţile contemporane reprezintă instrumentele potrivite pentru atingerea obiectivelor scontate. În sensul celor expuse şi în vederea identificării elementelor care pot eficientiza derularea liniilor de finanţare din portofoliu, Administraţia Fondului pentru Mediu, în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), a luat decizia suspendării sesiunilor de înscriere în cadrul programelor, astfel: începând cu data de 3 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de înscriere în programele denumite generic Rabla şi Rabla Plus şi începând cu data de 15 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de înscriere în programul denumit generic Casa eficientă energetic", spun reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu, într-un comunicat, conform digi24.ro.

AFM a anunţat că va analiza modul în care se derulează programele şi, unde va fi nevoie, vor modifica modurile de finanţare pentru a le simplifica şi a eficientiza modul în care sunt distribuite bugetele. 

Administraţia Fondului pentru Mediu a mai precizat că detaliile privind reluarea înscrierilor, dar şi modificăriile aduse modurilor de finanţare prin intermediul programelor şi calendarul de desfăşurare vor fi comunicate prin intermediul site-urile AFM şi MMAP. 

Citeşte şi

De azi pot fi generate vouchere în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice! Iată cât valorează și ce îți poți cumpăra cu ele