Proiectul "Arta dă speranţă": 40 de tablouri au ajuns la copiii bolnavi internaţi la Spitalul Fundeni

image
La ceremonia de predare au fost prezenţi Prinţul Nicolae şi Eduard Uzunov, iniţiatorul proiectului

40 de tablouri, 23 de artişti şi două luni de muncă reprezintă bilanţul proiectului „ARTA DĂ SPERANŢĂ”, destinat copiilor bolnavi de leucemie, cancere şi alte boli grave, internaţi la etajul 6 al Institutului Clinic Fundeni.

„Este un proiect de suflet, prin care încercăm să aducem o rază de lumină în vieţile acestor copii aflaţi în suferinţă, a părinţilor lor, care le sunt permanent alături în spital şi, nu în ultimul rând, cadrelor medicale care au grijă de ei. Pentru că, se spune, arta vindecă şi alină, arta e perfecţiune, e vis, e poveste, e panaceu pentru minte şi suflet, iar atunci când este îndreptată către oameni aflaţi în grea suferinţă, poate deveni o rază de speranţă”, a declarat Eduard Uzunov, iniţiatorul proiectului. Asociaţia „Aripi spre viaţă” a renovat deja etajul 6 al Institutului Clinic Fundeni prin proiectul “Inimi mari pentru zâmbetele celor mici”, susţinut de sute de oameni, iar recent a deschis primul Centru de spitalizare de zi, în beneficiul copiilor afectaţi de cancer. „Susţinerea acestor copii a devenit parte din vieţile noastre, în cei 10 ani de când facem voluntariat pentru spitalele de pediatrie. S-a creat o legătură sufletească între noi şi cadrele medicale şi am încercat de fiecare dată când a fost nevoie, să fim prezenţi şi să facem tot ce putem pentru a salva o viaţă sau a uşura suferinţa şi grijile unor familii, astfel încât părinţii să se poată concentra cât mai mult pentru grija faţă de copiii lor”, s-a destăinuit Nicoleta Stoenescu, preşedintele Asociaţiei „Aripi spre viaţă”. 

Zilele trecute a avut loc predarea celor 40 de tablouri către reprezentanţii unităţii medicale, după ce au fost expuse publicului, pentru o zi la galeria Rotenberg-Uzunov. La eveniment a participat Prinţul Nicolae, proaspăt tătic.

image
La ceremonia de predare au fost prezenţi Prinţul Nicolae şi Eduard Uzunov, iniţiatorul proiectuluiFoto: Silviu Covaci
anamaria prodan3 png
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
1 meghan kate jpg jpeg
goia voltaj jpg
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
lacul vidra PNG
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg
Kate Moss
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png