Proiectul USR pentru parteneriatul civil, respins în Camera Deputaților. Deputatul PNL Mircea Roșca: ”Acest gen de inițiative nu sunt creștine”

Ultima actualizare:

    Doar câțiva deputați au votat pentru adoptarea parteneriatului civil
Doar câțiva deputați au votat pentru adoptarea parteneriatului civil

Camera Deputaţilor a respins, ieri, 28 septembrie, propunerea legislativă privind parteneriatul civil. S-au înregistrat 229 voturi împotrivă, 57 pentru şi 6 abţineri. Deputatul PNL Mircea Roșca a explicat votul negativ al PNL: ”Acest gen de inițiative nu sunt creștine”.

La dezbateri, deputaţii USR PLUS s-au exprimat pentru reglementarea parteneritatului civil, cei de la AUR şi PSD au fost împotrivă, în timp ce liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache a precizat că în cadrul grupului sunt două opinii.

”USR PLUS este pentru reglementarea parteneriatului civil, pentru că România trebuie să fie o ţară care se dezvoltă”, a spus deputatul Simina Tulbure.


    Deputatul de Prahova Mircea Roșca spune că parteneriatul civil nu-și are rostul atât timp cât există instituția familiei
Deputatul de Prahova Mircea Roșca spune că parteneriatul civil nu-și are rostul atât timp cât există instituția familiei

Proiectul avea ca obiect de reglementare stabilirea regimului juridic al parteneriatului civil, prin instituirea principiilor, a efectelor încheierii acestora, precum şi a procedurilor ce urmează a fi aplicate de organele competente în privinţa încheierii şi încetării parteneriatelor civile.

Deputatul PNL Mircea Roșca: ”Acest gen de inițiative nu sunt creștine”

”Alături de colegii mei am votat și respins definitiv un proiect de lege privind parteneriatul civil al inițiatoarei USR Oana-Mioara Bîzgan-Gayral. Acest gen de inițiative și presiuni, din ce în ce mai agresive și prezente, sunt în realitate la spectrul opus al interesului nostru național și creștin. Deși lumea se confruntă cu o criză sanitară fără precedent, deși situația economică este semnificativ afectată, deși românii sunt creștini, iar familia este instituția fundamentală a societății, totuși există grupuri de presiune ideologică care, dincolo de toate cele amintite, insistă cu subminarea prin dublare a instituției familiei. Care poate fi rostul unui asemenea parteneriat, câtă vreme există instituția familiei, iar doamna inițiatoare își dorește nici mai mult, nici mai puțin ca partenerii civili să aibă aceleași drepturi procedurale și statut în toate instanțele și procedurile administrative precum cuplurile căsătorite”, a postat deputatul PNL Mircea Roșca, pe pagina sa de Facebook.

Parlamentul European a cerut legalizarea parteneriatelor civile, Biserica Română se opune 

Parlamentul European a cerut legalizarea căsătoriilor şi parteneriatelor pentru persoanele de acelaşi sex în întreg blocul comunitar.

Rezoluţia votată de europarlamentari luna acesta prevede ca membrii comunităţii gay să poată exercita dreptul întemeierii unei familii şi de liberă circulaţie pe teritoriul UE.

”Parteneriatul este diferit de căsătorie, fiind un surogat al acesteia. Poziția Bisericilor creștine, dar și a celorlalte culte religioase din România față de căsătorie (instituție civilă rezervată natural de-a lungul istoriei exclusiv uniunii dintre un bărbat și o femeie), dar și față de parteneriatul civil, este una limpede și consacrată”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Citește și: 

Parteneriatul civil. Ce presupune și cine poate încheia un astfel de parteneriat

Povestea de dragoste care a dus la legalizarea căsătoriilor gay

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net