Protest AUR la Ministerul Sănătății. Jandarmii le-au cerut să poarte măști

Ultima actualizare:

    George Simion, liderul AURFOTO Inquam Photos / George Călin
George Simion, liderul AURFOTO Inquam Photos / George Călin

Alianţa pentru Unirea Românilor a organizat sâmbătă (30 ianuarie) un miting de protest în faţa Ministerului Sănătăţii, solicitând demisii în urma incendiului de la Institutul Matei Balş. După un marş prin centrul Capitalei, protestatarii au ajuns la Institutul Matei Balş, unde au păstrat un moment de reculegere, după care au început să scandeze ”Demisia!”. Jandarmeria a transmis un mesaj în care a anunţat că manifestanţii trebuie să poarte mască şi că nu trebuie să fie mai mulţi de 100.

Protestatarii au ieșit, cu liderul AUR, George Simion, în frunt, în fața  Ministerului Sănătății cu drapele tricolore şi au scandat ”Demisia” , ”Asasinii” şi ”Jos Iohannis”. De acolo, au plecat spre Matei Balș, unde au păstrat un moment de reculegere pentru victimele incendiului de vineri, dar şi pentru cele de la Spitalul din Piatra Neamţ şi pentru victimele incediului din clubul Colectiv.

”Vieţile românilor contează şi nu vom mai îndura să murim în spitale, Nu vă mai bateţi joc de noi! Ne-aţi furat 31 de ani”, a afirmat Gerorge Simion, conform news.ro. 


    FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

”Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestei manifestaţii, participanţii trebuie să manifesteze paşnic şi civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să se delimiteze de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă şi chiar să semnaleze jandarmilor prezenţa unor astfel de persoane. Din raţiuni de sănătate publică, recomandăm participanţilor să păstreze distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi să poarte în mod corespunzător masca de protecţie.  Reamintim faptul că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanţilor la orice fel de întruniri în spaţii deschise trebuie să fie de maximum 100 de persoane. În continuare, jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării acestui eveniment”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.


    FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Partidul AUR a solicitat vineri demisia de urgenţă a Ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a coordonatorului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, în calitate de responsabili morali ai tragediei de la Institutul Matei Balş, precum şi a managerului interimar Maria Niţescu, ca responsabilă directă.

”Ne aflăm într-o situaţie cumplită şi fără precedent, iar incendiul care a cuprins patru saloane de la parterul Institutului Matei Balş şi în urma căruia au murit, până la această oră, cinci pacienţi, este încă o dovadă a dezastrului total în care se află sistemul de sănătate şi medical din ţara noastră şi a neglijenţei şi incompetenţei criminale care caracterizează managementul de vârf al acestuia”, afirmau reorezentanţii AUR într-un comunicat.

au ajuns la Institutul Matei Balş, 

UPDATE - 

UPDATE - Protestarii au pornit în marş spre Piaşa Victoriei şi apoi merg spre Institutul ”Matei Balş”, opiniiile fiind î

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net