PSD şi ALDE au semnat protocolul de guvernare. Ce spune Dragnea


    Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

PSD şi ALDE au semnat luni, un protocol de guvernare. Preşedintele PSD a mai spus că numărul de portofolii pe care ALDE îl va primi în viitorul guvern îl va stabili după consultările cu şeful statului.

Protocolul dintre PSD şi ALDE va sta la baza noii majorităţi parlamentare. Unul din cele mai importante puncte ale protocolului prevede ca premierul să fie desemnat de la PSD, iar reprezentarea în guvern să fie proporţională cu numărul de mandate obţinut la alegeri. În acest context ALDE va primi 2 sau maxim 3 portofolii.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că PSD şi ALDE vor merge împreună la consultările de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Pe lista scurtă a celor de la PSD pentru funcţia de premier se află Marius Nica şi Sorin Grindeanu, scrie România Tv.

“Am avut câteva întâlniri, în aceste zile, întâlniri care au avut două obiective, de fapt: să conturăm arhitectura viitorului guvern - cum să arate viitorul guvern, nu ca persoane - şi, în acelaşi timp, compatibilizarea programului de guvernare, ceea ce n-a fost foarte greu, pentru că avem viziuni comune pentru dezvoltarea economiei şi pentru justiţia socială. Ceea ce s-a întâmplat aseară. Urmează mâine, ne vedem din nou, şi să semnăm un protocol, aşa e firesc, aşa se oficializează această alianţă. Aşa cum am avut şi la locale o să facem şi la parlamentare un protocol de guvernare”,  declaratLiviu Dragnea duminică la România TV.

Liviu Dragnea a adăugat că numărul de portofolii pe care ALDE îl va primi în viitorul guvern îl va stabili după consultările cu şeful statului, în schimb, au fost stabilite câteva principii.Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca noul Parlament marţi, în 20 decembrie, la ora 12.00, iar pentru miercuri, 21 decembrie, va convoca consultări cu partidele politice, care se vor întinde şi pe parcursul zilei de joi.

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
FotoJet (4) jpg
foto1 jpg
front 2 (captura video) jpg
Alina jpeg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
alexandra dinub jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
image
image
image
image
image
Cutremur la granița Turciei cu Siria 6 februarie 2023 Foto AFP
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea