PSD vrea primăria lui Neculai Onțanu

Liderii PSD au declarat că vor desemna un candidat pentru funcția de primar al sectorului 2, la alegerile locale din 5 iunie. Decizia vine ca urmare a reținerii de DNA a edilului în funcție, Neculai Onțanu, acuzat de fapte de corupție.

PSD nu va mai merge pe mâna UNPR la alegerile din această vară. Deși cele două partide semnaseră un angajament prin care PSD urma să susțină necondiționat candidatura lui Onțanu la Primăria sectorului 2, acum această înțelegere cade. Social democrații au anunțat că vor desemna un candidat propriu, însă vor continua dialogul cu UNPR. „Partidul Social Democrat a luat act de situația în care se află domnul Neculai Onțanu. PSD va continua însă dialogul cu UNPR. În zilele următoare vom avea întâlniri pentru a discuta colaborarea dintre cele două partide. În condițiile date, PSD va nominaliza un candidat pentru Primăria Sectorului 2,” se arată într-un comunicat de presă.

UNPR: „Onțanu este nevinovat”

Colegii de partid au reacționat la decizia DNA de a-l reține pe Neculai Onțanu sub acuzația de luare de mită, considerând că edilul de la sectorul 2 beneficiază de prezumția de nevinovăție până când o instanță stabilește contrariul. „UNPR a luat act de decizia procurorilor DNA de a-l reține pe Neculai Onțanu, pentru presupuse fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu 10 ani. UNPR nu a comentat și nu comentează deciziile celor în drept să stabilească oportunitatea sau justificarea măsurii reținerii — într-un dosar ce vizează fapte petrecute acum 10 ani — , la fel cum nu comentează în general deciziile Justiției, indiferent de numele celui în cauză. În egală măsură, Uniunea consideră că orice român se bucură, potrivit Constituției, de prezumția de nevinovăție. Prin urmare, până în momentul în care o instanță de judecată va decide altfel, Neculai Onțanu este nevinovat”, au reacționat liderii UNPR.

Neculai Onțanu a fost reținut pentru 24 de ore, ieri, fiindcă ar fi primit un teren de 1.500 mp n București pentru a ajuta la soluționarea unui dosar de restituire a unor mai suprafețe de teren (peste 83.000 mp). Edilul a fost denunțat chiar de cel pe care l-a ajutat. Azi, Onțanu va afla dacă instanța va dispune arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

ce culori sa porti in functie de zodie jpg
business 816491 1920 jpg
dog 1168663 1920 jpg
1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
FotoJet jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
ramona si cazacu jpeg
shakira frauda gettyimages 492044333 jpeg
imelda staunton netflix jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg