Puştiul de aur al României, colecții de medalii la toate olimpiadele: "Mie îmi plac toate ştiinţele"

Ultima actualizare:

    Ştefan Ionel Dumitrescu, as la învăţăturăFoto: adevarul.ro
Ştefan Ionel Dumitrescu, as la învăţăturăFoto: adevarul.ro

Jos pălăria! Un elev din clasa a IX-a din Braşov a obţinut locul I la mai multe olimpiade. Cea mai recentă ispravă a sa este medalia de aur la Balcaniada de Fizică, unde a fost cel mai tânăr din lotul României.

Ştefan Ionel Dumitrescu a participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale dedicate liceenilor. Elevul-minune de la Colegiul „Doctor Ioan Meşotă” din Braşov a câştigat medalii de aur la competiţii la care ceilalţi concurenţi erau cu câţiva ani mai mari decât el. Cea mai recentă performanţă a puştiului este medalia de aur la Balcaniada de Fizică. Ştefan este pasionat de tot ceea ce înseamnă cunoaştere şi, deşi terminase abia clasa a VIII-a, astă-vară a lucrat probleme de Analiză matematică de clasa a XI-a şi a XII-a - derivate, integrale şi calcul diferenţial. Mai mult, a participat la Olimpiadele de Matematică, Lingvistică şi Biologie, unde a izbutit rezultate remarcabile. Astfel, la Matematică şi la Lingvistică s-a clasat pe locul I, scrie adevarul.ro.

„Mie îmi plac toate ştiinţele. Am un site, www.enciclopul.ro, unde îmi public materiale din matematică, ştiinţe naturale şi discipline umaniste. Mă mai ocup adesea şi cu scrisul, citesc foarte mult şi public recenzii”, povesteşte tânărul.  Ştefan e pasionat şi de sport, practicând înotul şi schiul.

Citește continuarea pe www.adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net