Rabla pentru electrocasnice 2019. Pofti╚Ťi la televizor nou, cu bani de la stat!

rabla electrocasnice 2019 televizoare jpeg
Începe Programul Rabla pentru electrocasniceFOTO: adevarul.ro

Ve╚Öti bune de la Palatul Victoria. S-a aprobat bugetul pentru Programul Rabla pentru electrocasnice 2019. Pe l├óng─â frigidere, ma╚Öini de sl─âlat ╚Öi aparate de aer condi╚Ťionat, se vor putea schimba ╚Öi televizoarele vechi, a anun╚Ťat Ministerul Mediului.

La sfârșitul lunii mai, va începe  Programul Rabla pentru electrocasnice prin care se oferă stimulente financiare în valoare totală de 40 milioane de lei pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi cu echipamente noi cu consum redus de energie. 

Ce aparate electrocasnice se pot cump─âra cu bani de la stat

Finan╚Ťarea se acord─â sub form─â de vouchere pentru achizi╚Ťionarea de echipamente electrice ╚Öi electronice de uz casnic, cu eficien╚Ť─â energetic─â clasa A++, A+++, din urm─âtoarele categorii: ma╚Öini de sp─âlat rufe; frigidere/combine frigorifice/l─âzi frigorifice; aparate de aer condi╚Ťionat; televizoare.

Valoarea voucherelor pentru aparatele electrocasnice noi

Valoarea voucherelor a fost stabilit─â dup─â cum urmeaz─â:

 • 200 lei pentru ma╚Öini de sp─âlat rufe cu eficien┼úa energetic─â A++;
 • 300 lei pentru ma╚Öini de sp─âlat rufe cu eficien┼úa energetic─â A+++;
 • 300 lei pentru aparate de aer condi╚Ťionat cu eficien┼úa energetic─â la r─âcire (A+++/A++);
 • 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/l─âzi frigorifice cu eficien┼úa energetic─â A++;
 • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/l─âzi frigorifice cu eficien┼úa energetic─â A+++.

Rabla pentru electrocasnice 2019. Cum te inscrii

├Änscrierea la ÔÇŁRabla pentru electrocasniceÔÇŁ, va ├«ncepe la sf├ór╚Öitul lunii mai, informeaz─â Ministerul Mediului.

 • Pentru a beneficia de finan╚Ťare, cet─â╚Ťenii doritori trebuie s─â acceseze aplica╚Ťia electronic─â de pe website-ul Administra╚Ťiei Fondului pentru Mediu, la adresa afm.ro,  ╚Öi s─â urmeze pa╚Öii de ├«nscriere ├«n program, p├ón─â la completarea cu succes a acestora.
 • Ulterior, solicitan╚Ťii se vor prezenta la unul dintre comercian╚Ťii valida╚Ťi, de unde vor achizi╚Ťiona echipamentul dorit. Suma finan╚Ťat─â se scade de c─âtre comerciant din valoarea total─â a facturii echipamentelor achizi╚Ťionate prin program (TVA inclus), iar diferen╚Ťa va fi suportat─â de c─âtre persoana fizic─â, din surse financiare proprii.
 • Este important de precizat c─â persoana fizic─â beneficiaz─â de valoarea unui voucher la achizi┼úionarea unui echipament eligibil, ├«n schimbul pred─ârii unui echipament uzat vechi echivalent. Schimbul se face ├«n sistem 1:1.
 • Cet─â╚Ťenii pot achizi┼úiona mai multe echipamente ├«n schimbul pred─ârii unui num─âr echivalent de echipamente uzate vechi, beneficiind astfel, ├«n mod corespunz─âtor, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie.
 • La momentul pred─ârii echipamentului nou-achizi╚Ťionat, comerciantul va ridica echipamentul vechi, cedat ├«n schimbul voucherului de finan╚Ťare.
 • Comercian╚Ťii care doresc s─â participe ├«n Program ╚Öi care ├«ndeplinesc criteriile incluse ├«n ghid se pot ├«nscrie prin depunerea dosarului de validare electronic─â, dup─â publicarea Ordinului de ministru ╚Öi demararea sesiunii de ├«nscriere ├«n vederea valid─ârii comercian╚Ťilor.
cub schimb─âri televiziuni png
Lia Bugnar
cub cheating wife png
hororoscop jpg
image png
image png
6 front spital jpg
cub andreea antonescu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
cub cheating wife png
image png
vaccin
calendar ortodox 2021 16 august sfintii martiri brancoveni elena murariu jpeg