Radu Mazăre, 5 ani de închisoare în dosarul Polaris. A cerut mită 2 milioane de euro

Radu Mazăre a fost condamnat la 5 ani de închisoare, de data aceasta în dosarul Polaris. El este acuzat de luare de mită și conflict de interese. Fostul edil al Constanței trebuie să plătească, potrivit hotărârii judecătorești, și 3,4 milioane de lei. Alături de el a fost condamnat și omul de afaceri Sorin Strutinsky, cu care Mazăre era în cârdășie. Acesta din urmă este acuzat de complicitate la luare de mită. 

image

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost condamnat, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul ”Polaris” pentru luare de mită. În primă instanță, el fusese condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare. Și afaceristul local Sorin Strutinsky a fost condamnat la 5 ani de închisoare.Instanța a dispus confiscarea de la Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky a câte 3,4 milioane de lei.

Radu Mazăre, afaceri ilegale cu proiecte imobiliare 

Dosarul a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie la începutul lunii decembrie, în anul 2015. Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Mazăre mai are o condamnare definitivă la 9 ani de închisoare, primită în luna februarie 2019

Despre Dosarul Polaris

Dosarul Polaris a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie la începutul lunii decembrie 2015.

Potrivit procurorilor, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale. Scopul era facilitarea emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, este acuzat în acest dosar de luare de mită (3 infracțiuni), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și de conflict de interese în formă continuată.

Urmăriți știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net