Raed Arafat explică de ce a fost necesar ca asimptomaticii să stea în spitale

3 iunie 2020
raed arafat jpeg
Raed Arafat, ╚Öeful Departamentului pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â

De ce au fost obligate persoanele asimptomatice s─â stea internate ├«n spitale? Situa╚Ťia e considerat─â de avocatul Gheorghe Piperea ÔÇ×o regie infrac╚Ťional─âÔÇŁ, acesta avertiz├ónd c─â ÔÇ×va fi pr─âp─âd judiciarÔÇŁ. Raed Arafat, ╚Öeful Departamentului pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â, a reac╚Ťionat dur la comentariul avocatului ╚Öi ├«l provoac─â s─â g─âzduiasc─â la el acas─â c├ó╚Ťiva asimptomatici.

Avocatul Piperea: ÔÇ×Va fi pr─âp─âd judiciar, v─â asigurÔÇŁ

image
Avocatul Gheorghe Piperea

ÔÇ×├Än aten╚Ťia celor care ├«nc─â mai cred ├«n farsa intern─ârii obligatorii, a carantin─ârii ╚Öi a izol─ârii la domiciliu a "asimptomaticilor", ca masur─â de protec╚Ťie ├«mpotriva molimei, iat─â ce spunea Raed Arafat: "Exist─â tratamente doar pentru cei ├«n form─â medie ╚Öi form─â grav─â, care au pneumonii, dar nu tratamente care sunt ├«ndreptate c─âtre coronavirus, care s─â elimine virusul. El se elimin─â singur, prin sistemul imunitar. E ca o grip─â. Se autovindec─â. Nu trebuie s─â administr─âm un tratament ca o astfel de boal─â s─â se vindece". To╚Ťi cei implica╚Ťi ├«n aceast─â regie infrac╚Ťional─â sunt invita╚Ťi s─â reciteasc─â Memento mori, de Eminescu, ╚Öi s─â ia aminte la aceast─â zicere a lui Shakespeare: "aceasta-i iarna vrajbei noastre". Va fi pr─âp─âd judiciar, v─â asigurÔÇŁ, a postat avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de socializare.

Arafat, provocare pentru Piperea: s─â g─âzduiasc─â ├«n propria cas─â c├ó╚Ťiva asimptomatici

Raed Arafat i-a dat replica ╚Öi sus╚Ťine c─â suntem ├«n situa╚Ťia ÔÇ×mai relaxat─âÔÇŁ de acum tocmai datorit─â acestor m─âsuri luate. ╚śeful DSU explic─â, ├«ntr-o postare pe Facebook, de ce e necesar ca asimptomaticii s─â ajung─â la spital, iar lui Piperea ├«i lanseaz─â provocarea s─â g─âzduiasc─â el, acas─â, c├ó╚Ťiva pacien╚Ťi depista╚Ťi pozitiv, dar asimptomatici, s─â vad─â apoi dac─â via╚Ťa sa va mai fi la fel. Iat─â postarea lui Raed Arafat!

ÔÇ×Vad ca se intensifica atacurile impotriva celor care au comunicat sau a celor care au gestionat raspunsul la amenintarea cu virusul SARS-COV 2. Acum auzim din ce in ce mai multe pareri inducand ideea ca totul a fost inventat si ca totul a fost exagerat, iar unii avocati, cum ar fi personajul din articolul atasat, cred din ce in ce mai mult ca se pricep la COVID 19 mai bine decat medicii sau expertii in managementul situatiilor de urgenta, si incep sa emita pareri traznite care nu au nimic cu realitatea sau cu stiinta.

Iata cum un "avocat" stie sa scoata din context o declaratie si sa o invarte ca sa convinga opinia publica ca ce s-a facut era gresit si abuziv, astfel incat sa-si racoleze clientela pentru cateva procese aducatoare de profit. In declaratia mea vorbeam de tratarea virusului si de faptul ca nu exista un tratament contra acestui virus care sa-l elimine. Domnul "avocat" extrapoleaza declaratia mea pentru a valida ideea ca cei care au stat in spitale fiind asimptomatici, ar fi stat degeaba, contra vointei lor, pentru ca si asa nu era un tratament specific de administrat.

Il invit pe domnul avocat sa-si aleaga cativa pacienti pozitivi asimptomatici, sau usor simptomatici, care nu au nevoie de tratament specific daca nu cumva se agraveaza, pentru a-i gazdui la el acasa. Sa stea cu ei impreuna cu familia lui cel putin 14 zile. Pe durata gazduirii pacientilor, domnul avocat sa si mearga la lucru si sa spuna colegilor ca el vine de la el acasa, unde are in gazda niste pacienti pozitivi dar asimptomatici.

Pana acum, stiinta spune ca asimptomaticii transmit virusul la altii. Acesta este motivul pentru care ei sunt internati, ca sa nu transmita virusul mai departe, inclusiv la familiile lor. Daca domnul avocat vrea sa convinga pe unii sa-l plateasca ca sa dea in judecata statul pentru ca a tinut asimptomaticii, contagiosi de altfel, internati, il urez mult succes. Dar sper totusi sa nu reuseasca sa pacaleasca pe multi cu astfel de abordare naiva si simplista care nu are nimic cu medicina.

Dup─â r─âzboi, mul╚Ťi curajo╚Öi se arat─â ╚Öi ÔÇ×├«ncep atacurile ╚Öi m├ór╚Ö─âviileÔÇŁ

Ce ma intriga insa este faptul ca in prima faza, cand se facea tot posibilul ca virusul sa nu aiba impactul pe care l-a avut in alte tari, lumea era ingrijorata, speriata, stresata, iar toti intrebau de masuri si insistau sa fie luate cele mai dure masuri de prevenire si distantare. Romania a luat masuri care nu erau drastice si mai mult echilibrate si potrivite pentru situatia. Acum, cand unii cred ca totul este gata si atata a fost cu COVID-19, incep atacurile si marsaviile impotriva celor care au muncit zi si noapte ca sa trecem cu totii cu bine prin aceasta situatie. Nimeni nu are cea mai mica garantie ca valaul nu se va repeta, si ca totul se va termina aici, cand zilnic inca avem cazuri noi si din pacate si decese noi. Eu insa am increderea ca majoritatea populatiei intelege situatia si intelege masurile luate, indiferent de manipularile si de acuzatiile nefondate care se aduc de asa zisi "experti" aparuti brusc cand lucrurile s-au stabilizat, cel putin pentru momentÔÇŁ.

loredana chivu jpg
2vancea botez jpg
cub marioara man gheorghe png
kate profimedia 0692807495 jpg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg
4 vladimir putin doctor profimedia 0343495914 jpg jpeg
refugiati ucraina jpg