Raed Arafat, ├«ntrebat dac─â ia ├«n calcul o cre┼čtere a num─ârului de cazuri de COVID dup─â deschiderea ┼čcolilor: ÔÇ×Este posibilÔÇŁ

arafat caseta mediafax foto alexandru dobre jpeg

┼×eful DSU Raed Arafat a declarat, ├«ntrebat dac─â este posibil s─â se m─âreasc─â num─ârul de cazuri de COVID-19 dup─â deschiderea ┼čcolilor, c─â este posibil s─â se ├«nt├ómple acest lucru, ├«ns─â r─âm├óne de v─âzut dac─â aceast─â cre┼čtere este controlabil─â, ├«n sensul ├«n care s─â nu pun─â presiune pe sistemul de s─ân─âtate.

Raed Arafat, despre deschidere ╚Öcolilor ╚Öi ├«nmul╚Ťirea cazurilor de COVID

ÔÇ×Monitoriz─âm zilnic toate datele care vin s─â vedem dac─â cre┼čte, scade. Vedem s─â zicem indicatorii fideli care sunt terapie intensiv─â, intern─ârile, extern─ârile, toate acestea.

Suntem la baza unei situa┼úii, la acest moment suntem deja pe platou, nu mai scade, deci suntem pe un platou acum ┼či la terapie intensiv─â ÔÇô cre┼čte, scade, dar suntem pe un platou general. La ATI sunte ├«n faz─â ├«n care este plus 10, mai scade un pic, mai cre┼čte din nou, dar clar mai bine dec├ót ├«n noiembrie. Asta nu garanteaz─â c─â la orice moment s─â ├«nceap─â din nouÔÇŁ, a declarat Raed Arafat duminic─â seara la Antena 3.

Chestionat dac─â ia ├«n calcul o cre┼čtere a num─ârului de cazuri de COVID dup─â deschiderea ┼čcolilor, ┼čeful DSU a r─âspuns: ÔÇ×Este posibilÔÇŁ.

ÔÇ×Acest lucru nu poate nimeni s─â ├«l nege ┼či s─â apar─â o cre┼čtere. Acum dac─â aceast─â cre┼čtere este controlabil─â sau nu, o s─â vedem. Controlabil─â ├«nseamn─â c─â este ├«n parametrii ├«n care impactul pe sectorul sanitar s─â nu fie unul care s─â ├«l blocheze.

S─â nu se blocheze ATI ┼či sec┼úiile care sunt destinate cu oxigen, pentru c─â totul, dac─â vede┼úi toate ┼ú─ârile care iau m─âsuri, iau ├«n calcul impactul pe sistemul sanitar, ca s─â fac─â fa┼ú─â sistemul sanitar. La noi am ajuns la un v├órf ├«n noiembrie.

Am v─âzut acolo c─â s-a lucrat ├«n mai multe fronturi, sec┼úiile ATI, sec┼úiile ├«n care am suplimentat concentratoare de oxigen ┼či unit─â┼úile de primiri urgen┼úe au creat zone ro┼čii, adic─â au tratat pacien┼úi p├ón─â este g─âsit loc.

Azi a fost o u┼čoar─â cre┼čtere, ieri a fost o u┼čoar─â sc─âdere, dar nu e o cre┼čtere de sute, mii, s─â spui c─â e o cre┼čtere major─â. Nimeni s─â nu interpreteze c─â st─âm foarte bine ┼či gata.

Trebuie s─â respect─âm mai departe m─âsurile, mergem ├«n paralel cu vaccinarea. Dozele vor cre┼čte, num─ârul lor va cre┼čte, dac─â acum suntem ├«ntre ┼ú─ârile care au vaccinat un procent semnificativ. Suntem peste 2%, st─âm bine. ├Än general cu Europa st─âm bine, suntem ├«n primele ┼ú─âriÔÇŁ, a completat ┼čeful DSU, potrivit news.ro.

bianca dragusanu sofia jpeg
copii andra catalin maruta1 png
img jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
aspirin─â frumuse╚Ťe pixabay
gheorghe turda
foto 1   Dora Davidescu Temisan JPG
gigi becali jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
george simion port popular jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
calendar ortodox 2021 25 iunie sfanta mare mucenita fevronia png
image png
simona halep bucurie jpg
ips teodosie jpg