Raed Arafat motivează prelungirea stării de alertă: „Au apărut focare în spitale”


    Raed Arafat a vorbit despre motivele prelungirii stării de alertăFoto: Arhivă personală
Raed Arafat a vorbit despre motivele prelungirii stării de alertăFoto: Arhivă personală

Premierul Ludovic Orban a anunțat în ședința de Guvern de marți, 16 iunie, că urmează să fie adoptată hotărârea privind prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, în contextul epidemiei de covid-19. După ce hotărărea a fost adoptată în unanimitate în Comitetul Național pentru Situații de Urgență, șeful DSU, Raed Arafat, a ținut să ofere câteva explicații în acest sens.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a atras atenția aspupra numărului de pacienți internați la terapie intensivă, care a crescut în ultima perioadă odată cu adoptarea unor măsuri de relaxare, adăugând că acesta este unul dintre motivele pentru care autoritățile au decis prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile.

„Există o creștere a numărului pacienților la ATI, există focare apărute în spitale, care necesită mișcare de personal acolo unde personalul este în izolare sau este bolnav. De-asta am decis prelungirea stării de alertă”, a declarat șeful Arafat la sfârșitul ședinței de Guvern de marți.

„Nu comentez ce decizii vor fi luate mai departe de Parlament, dar nu ne întoarcem încă la o stare de normalitate. Trebuie să putem lua decizii rapid în privința izolării și carantinării unor locații, unor zone, pe distribuire de materiale, echipamente, pe detașare de personal”, a mai declarat Raed Arafat. „Dacă nu se respectă măsurile de distanțare și de igienăși cădem în plasă dezinformărilor cum că boala nu există, riscul este să apară probleme mai mari și să fim nevoiți să impunem din nou restricții.

Aici puteți citi noile reguli de relaxare, după ce a fost propusă prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rebeca onoriu png
cub rona hartner png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg
emil boc jpeg
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg