Raed Arafat: „Nu modificăm regulile în noaptea de revelion. La miezul nopții ieșim pe balcon, ne uităm pe geam”


    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Raed Arafat a declarat miercuri seară, în cadrul unei emisiuni tv, că Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricțiilor în noaptea de revelion, prin permiterea circulației până la ora 1:00, existând cereri din partea HoReCa în acest sens. Întrebat totuși ce vom face la trecerea dintre ani, el a răspuns: „Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”.

„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot. O astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populație, care vrea să meargă în astfel de locații”, a spus Raed Arafat.

„Regulile au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern și ele rămân. Nu avem intenția să schimbăm regulile”, a reiterat șeful DSU.

Întrebat ce ar putea face românii la intrarea în anul 2021, Raed Arafat a răspuns: „Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”.

„Sunt convins că unii vor ieși în fața blocului, dar să iasă cu mască. Deci, nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”, a completat el, potrivit digi24.ro.

În privința celor care au rezervări la munte, secretarul de stat a spus că „soluția cea mai onorabilă” este ca cei care vor să petreacă revelionul este „să ducă mâncarea în cameră, ca și cum ai fost acasă”, pentru a nu exista contact „intens” între persoane în sălile de evenimente.

FotoJet (11) jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
FotoJet (10) jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
front 2 (captura video) jpg
alexandra dinub jpg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
foto1 jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg