Raed Arafat: "Nu respectăm regulile? Atunci acestea nu vor fi ultimele două săptămâni"

1 mai 2020
raed arafat 0 jpeg
Arafat a precizat c─â, dac─â ├«ncepem socializarea din nou, s-ar putea s─â ajungem ├«ntr-o situa┼úia mult mai grav─â ┼či vor fi impuse ┼či mai multe restric┼úii.Foto: Arhiva Click!

Raed Arafat face apel la popula╚Ťie! ┼×eful Departamentului pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â a declarat c─â va trebui s─â ├«nv─â┼ú─âm s─â tr─âim cu virusul ┼či apreciaz─â c─â cifrele ├«n Rom├ónia arat─â c─â situa┼úia nu este foarte grav─â, av├ónd sub 800 de decese la o popula┼úie de 20 de milioane de locuitori. Arafat a precizat c, dac─â ├«ncepem socializarea din nou, s-ar putea s─â ajungem ├«ntr-o situa┼úie mult mai grav─â ┼či vor fi impuse ┼či mai multe restric┼úii.

ÔÇŁTrebuie s─â ne adapt─âm, s─â ├«nv─â┼ú─âm s─â tr─âim cu virusul. Responsabilitatea se transform─â sau se transfer─â mai mult c─âtre omul de r├ónd ┼či c─âtre popula┼úie. Cifrele arat─â c─â totu┼či Rom├ónia a f─âcut ceva-ceva corect. ├Än momentul ├«n care am 20 de milioane de locuitori la sub 800 decese e cevaÔÇŁ a declarat, joi sear─â (30 aprilie), Raed Arafat, la Antena 3.

"S-ar putea s─â se impun─â ┼či alte restric┼úii dac─â ne trezim cu un num─âr exploziv de cazuri"

El a mai precizat c─â vede c─â oamenii sunt ner─âbd─âtori, de┼či ├«n Rom├ónia nu s-au luat cele mai drastice m─âsuri, iar pentru unii relaxarea a ├«nceput deja.

ÔÇŁSpunem c─â din 15 mai ├«ncerc─âm s─â ├«ncepem relaxarea gradual─â, cu adaptarea, dar deja nu mai avem r─âbdare pentru dou─â s─âpt─âm├óni s─â r─âm├ónem f─âr─â anumite activit─â┼úi care poate unele dintre ele ne-ar duce ├«napoi total. Dac─â ├«ncepem socializarea din nou ┼či insist─âm c─â vrem s─â mergem la restaurante... Vrem s─â deschidem restaurantele, vrem s─â facem una, vrem s─â facem alta. Clar c─â poate din 15 mai s-ar putea s─â relu─âm. Nimeni nu spune c─â nu se vor deschide restaurantele. Dar nimeni nu spune c─â se vor deschide din 15 mai. Nimeni nu spune c─â se vor deschide cum a fost ├«nainte. Vor fi adapt─âri, va fi adaptare pentru fiecare lucru. Cinematografele, teatrele, ar putea s─â nu se deschid─â de la ├«nceput. Dar putea s─â se deschid─â mai t├órziu, c├ónd vedem c─â r─âsp├óndirea este totu┼či sub control ┼či c─â nu avem r─âsp├óndire.... Nu respect─âm regulile, s-ar putea s─â nu fie ultimele dou─â s─âpt─âm├óni. S-ar putea s─â se impun─â ┼či alte restric┼úii dac─â ne trezim cu un num─âr exploziv de cazuri ┼či cu terapiile intensive blocate, ┼či cu b─âtr├óni afecta┼úiÔÇŁ, a mai spus Arafat.

loredana chivu jpg
2vancea botez jpg
cub marioara man gheorghe png
kate profimedia 0692807495 jpg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg
4 vladimir putin doctor profimedia 0343495914 jpg jpeg
refugiati ucraina jpg