Raed Arafat, rezervat cu privire la slujba de Înviere: "Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă"

Ultima actualizare:

    Raed Arafat, șeful DSUfoto: Arhivă
Raed Arafat, șeful DSUfoto: Arhivă

Autorităţile române vor să evite o carantină totală, aşa că vor lua măsurile necesare pentru a împiedica o asemenea decizie, chiar dacă numărul cazurilor de Covid-19 va creşte, a declarat Raed Arafat. El a mai precizat că nu se doreşte nici o interzicere a activităţilor religioase de Paşte, dar e prea devreme pentru a da un răspuns ferm.

Raed Arafat a vorbit despre creşterea cazurilor de coronavirus şi a declarat că măsurile luate momentan au ca scop o încetinire a transmiterii virusului. „Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere. Nu pot exclude nimic, nu sunt clarvăzător. Ajungem la 7.000 – 8.000, e posibil ca această creștere să continue, dar măsurile sunt menite să încetinească această creștere”, a declarat Arafat, conform digi24.ro.

Secretarul de stat din MAI a explicat şi de ce ora de la care este interzisă circulaţia pe timpul nopţii a fost modificată. Conform lui, au fost analizate situaţiile din alte ţări, dar nu s-a dorit să se coboare prea mult, la 18, cum este în Franţa, de exemplu. 

„Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări, veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21, Franța la 18, la noi era la 23.00 și acum a coborât ora. Aceasta duce și la limitarea unor activități, dacă la 22 trebuie să fii acasă trebuie să pleci la 21, poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite. Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația”, a declarat șeful DSU.

Ce se întâmplă cu slujba de Înviere de anul acesta

Un subiect delicat e cel al Paştelui, mai ales că anul trecut nu s-a putut ţine în condinţiile obişnuite. Arafat speră însă că nu se va ajunge în aceea situaţie, dar nu a vrut să dea un răspuns ferm. "Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”.

Problema Paştelui a fost abordată şi de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, care a precizat că organizarea slujbei de Înviere din acest an va fi în directă legătură cu dinamica epidemiologică. Creștinii sărbătoresc Paștele Catolic în acest an în 4 aprilie, iar Paștele Ortodox, în 2 mai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net