Raed Arafat și Cseke Attila, reacții după tragedia de la Spitalul Judeţean Ploieşti

image
Incendiu la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieştifoto: ISU Prahova

Un incendiu s-a produs, joi dimineață, la spitalul suport-Covid Movila din Ploiești. Doi pacienți au murit, a transmis ISU Prahova, iar o infirimieră a ajuns la spital, cu arsuri.

Un incendiu a izbucnit joi dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Doi bolnavi, bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit carbonizaţi. Autorităţile au activat Planul Roşu Judeţean. Alte 16 persoane (15 pacienți și un cadru medical) au fost evacuate, fiind transferate în clădirea principală a spitalului judeţean. Managerul spitalului, Bogdan Nica, afirmă că secţia era renovată, instalaţia electrică verificată, erau detectoare de oxigen.

Şeful DSU Raed Arafat a declarat că o infirmieră are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi va fi transportată la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Ulterior, el a precizat că suprafaţa afectată de arsuri este mai mică. El a mai afirmat că echipele de intervenţie au ajuns la spital în 10 minute, iar în trei minute incendiul a fost lichidat. Acesta a menţionat că a observat că extinctoarele din zona afectată au fost folosite, fapt care arată că infirmiera ar fi putut să încerce să le folosească. 

Au fost trimise la Ploieşti şapte ambulanţe pentru victime multiple de la Bucureşti, în ideea că întreg spaţiul ar fi trebuit evacuat. Arafat a menţionat că s-a luat decizia ca celelalte pavilioane ale secţiei să nu fie evacuate, pentru că nu au fost afectate. „Există o singură problemă, cu încălzirea, dar vor lucra acum instalatorii pentru a rezolva problema şi a reda drumul încălzirii”, a precizat Arafat.

Raed Arafat, la DigiTV: "Eu sunt acum pe drum înapoi. Am discutat cu colegii de acolo. Erau 2 pacienți pe aparate de ventilat neinvaziv care erau agitați. În salon mai erau o asistentă și o infirmieră în salon. Asistenta a ieșit, infirmiera a mișcat un pat ca să ajungă mai bine la priză. La mișcarea patului s-a produs incendiul. De la o scânteie, probabil. S-a încercat cu stingătoare... Pompierii au ajuns foarte rapid, au stins incendiul în 3 minute. Nu sunt alte persoane în stare gravă. Infirmiera a suferit arsuri și va fi adusă la București".

Precizările Ministerului Sănătăţii 

”Din primele informaţii în această secţie se aflau internaţi 20 de pacienţi.  Sunt 2 victime şi 16 persoane care sunt evacuate şi transferate către Spitalul Judeţean Ploieşti (15 pacienţi şi un cadru medical). Este şi o victimă care este transferată la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi care are arsuri pe o suprafaţă de sub 50% din suprafaţa corporală, conform primelor evaluări. Ceilalţi pacienţi sunt stabili şi vor fi evaluaţi în UPU a Spitalului Judeţean Ploieşti. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila ţine legatura cu Raed Arafat, şeful DSU”.

Cseke Attila, la Digi24: "A fost o intervenție cu foarte multe ambulanțe. Din păcate, două persoane au decedat. Urmează o anchetă să stabilească exact cauzele care au dus la acest eveniment nedorit. Ceilalți pacienți au fost duși la UPU pentru a fi evaluați și se pare că nu sunt în stare gravă".

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
cub cristian arsinel png
florin zalomir
Tudor Chirilă (1) jpg
Gazprom FOTO Shutterstock
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg