Raed Arafat: "Vârful epidemiei de COVID-19 este aşteptat în perioada 22-26 aprilie. Lucrurile merg spre mai rău"


    Raed Arafat ne recomandă să ne protejăm atunci când ieșim afară din casă
Raed Arafat ne recomandă să ne protejăm atunci când ieșim afară din casă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, declară că există analize care arată că vârful epidemiei de COVID-19 este aşteptat în România în perioada 22-26 aprilie, însă aceste date se pot modifica. Arafat susţine că măsurile de prevenţie vor trebui menţinute şi după ce vârful epidemiologic va fi atins.

„Sunt două aspecte: (...) există o analiză care arată că va fi cel mai probabil atins vârful chiar în perioada 22-26 aprilie, dar acest lucru poate să se schime şi poate să se ducă mai încolo, depinde de mai multe aspecte. La  acest moment, vârful este prevăzut către sfârşitul lunii aprilie, probabil începutul lunii mai, dar aceste date pot să se schimbe în final” a afirmat Raed Arafat duminică seară, într-o intervenţie la Antena 3. Arafat mai spune că vor fi necesare măsurile de prevenţie şi după atingerea vârfului epidemiologic. „Situația e sub control, însă lucrurile merg spre ceva mai grav, mai serios. Măsurile recomandate trebuie respectate în continuare” a mai spus acesta.În ceea ce priveşte situaţia personalului medical infectat, şeful DSU susţine că aceasta este similară cu alte ţări: „În fiecare ţară a apărut personal medical infectat, este inevitabil. Problema noastră este procedura de izolare a personalului medical care este negativ, vom analiza această situaţie la începutul săptămânii viitoare, să vedem care e procedura pe care să o urmăm să nu pierdem din ce în ce mai mult personal sănătos doar prin izolare. În acelaşi timp, personalul medical, dacă este orice suspiciune, acest personal este îmbrăcat, dacă are mască, are tot, şansa să se transmită este foarte mică” a adăugat Raed Arafat. El a menţionat că se fac în continuare demersuri pentru achiziţia de noi ventilatoare şi că există din partea furnizorilor promisiunea că acestea vor fi livrate rapid.

Citește și:

Alexandru Rafila: "Mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani"

Un medic de la Spitalul Militar, diagnosticat cu COVID-19, s-a ales cu dosar penal

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rebeca onoriu png
cub rona hartner png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg