Rafila: "Grecia probabil că va intra în scenariul roșu". Stau copiii în carantină la întoarcerea în țară?

Ultima actualizare:

    Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a ridicat o problemă interesantă în cadrul unui interviu acordat recent. El spune că probabil Grecia va intra în scenariul roșu, de săptămână viitoare, ceea ce conform regulilor actuale va duce la o discriminare a copiilor sub 12 ani care vor reveni în România.

Acest lucru contravine flagrant recomadărilor Comisiei Europene, care stipulează foarte clar că în cazul copiilor nu trebuie introdusă carantina. Ei nu sunt vaccinați pentru că nu pot fi vaccinați, nu pentru că cineva nu vrea să îi vaccineze, spune prof. Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, într-un interviu pentru SpotMedia.ro.

  • SpotMedia.ro: În vara asta suntem într-o situație complet opusă față de vara trecută. Problema  nu mai e, ca vara trecută, la plecarea din țară, ci la revenire din diferite țări cu o situație epidemică mai rea. Se apropie și Grecia de scenariul roșu?

Alexandru Rafila: Grecia probabil că va intra săptămâna viitoare în scenariul roșu, și cred că autoritățile din România ar trebui să reconsidere anumite elemente legate de intrarea în țară a românilor care vin din zone roșii.

  • În ce sens?

În momentul de față se creează o discriminare majoră în privința copiilor. Dacă o familie se întoarce din Grecia după ce aceasta va fi în scenariul roșu, părinții vaccinați nu vor avea nicio problemă, în timp ce copilul cu vârstă mai mică de 12 ani va trebui să stea în carantină. Acest lucru contravine flagrant recomandărilor Comisiei Europene, care stipulează foarte clar că în cazul copiilor nu trebuie introdusă carantina. Ei nu sunt vaccinați pentru că nu pot fi vaccinați, nu pentru că cineva nu vrea să îi vaccineze. Ar trebui așadar revăzută această măsură legată de carantina copiilor care nu sunt vaccinați.

  • Cum ar trebui făcut? Care ar fi varianta în regulă?

Să existe o exceptare a copiilor de la carantină. Ei să poată să revină în țară testați, test pe care să-l poată face fie în țara din care vin, fie imediat după intrarea în România. Dacă testul e negativ, ei nu trebuie să stea în niciun fel de carantină.

Citește continuarea interviului, aici

image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net