Raiul blatiştilor: Pe unde se circulă fără bilet în Capitală

Ultima actualizare:

Peste 52.000 de persoane au fost prinse că au mers cu mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) fără să achite călătoria. Potrivit raportului de activitate al instituţiei pe anul 2015, cei mai mulţi călători frauduloşi au fost depistaţi pe liniile de tramvai.

Tramvaiul 41 este, de departe, "raiul" călătorilor frauduloşi. Potrivit unui raport de activitate al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), aferent anului 2015, 4.294 de persoane au fost prinse în tramvaiele de pe linia 41 fără să fi taxat călătoria la aparat, motiv din care au fost întocmite tot atâtea procese verbale de contravenţie.

La distanţă considerabilă, pe locul secund al clasamentului liniilor RATB unde circulă cei mai mulţi călători fără bilet, se află linia de tramvai 32, unde anul trecut au fost descoperite 2.744 de persoane.

Ultimul loc pe podium este ocupat de tramvaiul de pe linia 1 (cea mai lungă linie de tramvai din Capitală) unde au fost prinse că nu au taxat călătoria 2.264 de persoane.

Începând din vara acestui an, controlorii RATB sunt mai uşor de identificat. Astfel, toți poartă veste reflectorizante de culoare albastră și au inscripționată sigla RATB. Pe spatele vestei este scris cu litere mari CONTROL.

Măsura aplicării unor elemente de identificare pe hainele controlorilor de bilete face parte dintr-un set de măsuri luate de Regia de Transport pentru a-i determina pe oameni să-și valideze titlurile de călătorie, astfel încât aceştia să nu mai fie sancţionaţi.

Recent, primarul general Gabriela Firea a anunţat că intenţionează să introducă transport GRATUIT cu RATB-ul, înainte şi după orele de vârf.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 martie sfanta mucenita matrona din tesalonic png
FotoJet (7) jpg
tata criminal png
Nobutuka Sada FACEBOOK jpg
pexels photo 6942015 jpg
Tornada Mississippi EPA GETTYIMAGES (5) jpg