Raiul iubitorilor de pește! De astăzi a început Festivalul Pescăresc, în Parcul Național

Ultima actualizare:

    Peștele sfârâie pe grătare, în Parcul NaționalFotografii: Florin Șuler
Peștele sfârâie pe grătare, în Parcul NaționalFotografii: Florin Șuler

100 de sortimente de preparate din pește şi peste o tonă de fructe de mare vă așteaptă la Festivalul Pescăresc. Evenimentul gastronomic a început astăzi, 22 martie, în Parcul Național, din București, și se încheie luni, 25 martie.

Tradiţia creştină spune că de Buna Vestire, care va fi pe 25 martie, se mănâncă peşte. Este ziua în care Fecioara Maria a primit vestea că-l va naşte pe Fiul Domnului, iar cei care țin pot pot savura produse pescărești.

Astfel că bucătărese pricepute vor perpara peste 10.000 de porţii de peşte. Printre vedetele ”Festivalului Pescăresc”, organizat în Parcul Național, din București, vor fi borşul de peşte, storceagul, păstrăvul şi crapul la proţap, vinegreta din păstrav, plăcinte cu peşte, crochete şi chifteluţe, hamsii şi scoici, cabanos de somon, mititei din peşte şi somon, sărmăluţe în foi de viţă din peşte servite cu mămăliguţă, usturoi şi lămâie.

Saramura de crap va fi şi ea la loc de cinste. Pregătită cu legume proaspete şi aromată cu puţin usturoi, va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă.

Pe lângă reţetele tradiţionale, iubitorii de peşte vor putea cumpăra suberek tătăresc de peşte, gulaș sau papricaș, preparate la ceaun.

La Festivalul Pescăresc vor fi pregătie și fructe de mare

Organizatorii au oferte şi pentru gusturile cele mai rafinate: o tonă de raci, midi, fructe de mare, paella cu fructe de mare, frigărui de creveţi, calamari, tentacule de caracatiţă, rechin, peşte spadă şi scoici, midii şi rapane ecologice culese tradiţional din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane sau la ceaun.

În plus, la festival vor fi peste 100 de sortimente de păstrăv, crap, macrou, zărgan, doradă, somon, hering, lup de mare, dorada, calcan, scrumbie.

La Festivalul Pescăresc sunt preparate și scoici în vin alb
La Festivalul Pescăresc sunt preparate și scoici în vin alb

Pe lângă preparatele gătite la faţa locului, se găsesc de cumpărat peşte proaspăt, zacuscă de peşte, peşte în saramură și afumat.

Tot la targ veţi putea gusta din vestitele plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldoveneşti, din plăcintele dobrogene cu brânză, gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale.

Cine nu vrea pește și nu ține post, se poate delecta cu pastramă la grătar, cârnaţi, mici, costiţe, ciolane, stropite din belşug cu vin şi ţuică fiartă, dar şi cu licori din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.

Ospăţul pescăresc din Parcul Naţional va fi înveselit de cântec şi joc, dar şi de concursuri culinare de prezentare, preparare şi degustare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net