Raportul Colectiv. ÔÇŁSpitalele care au tratat victimele, controlate superficialÔÇŁ

simeon stalpnicul png
64 de tineri au murit ar╚Öi de vii ╚Öi al╚Ťi peste 120 au fost grav r─âni╚Ťi

A trecut mai bine de un an de la tragedia din Colectiv, ├«ns─â, autorit─â╚Ťile ├«nc─â mai fac controale. Corpul de Control al Guvernului a f─âcut public ast─âzi raportul cu privirea la interven╚Ťie ├«n care apar detalii ╚Öocante.

Corpul de control al primului-ministru a f─âcut un control, ├«n perioada martie - septembrie 2016, la Ministerul S─ân─ât─â┼úii, la spitalele ├«n care au fost internate victimele de la Clubul Colectiv ┼či la Direc┼úia de S─ân─âtate Public─â Bucure┼čti.

Raportul se ├«ntinde pe ╚Öapte pagini ╚Öi scoate ├«n eviden╚Ť─â faptul c─â exist─â dou─â institu┼úii cu acelea┼či atribu┼úii, precum ┼či faptul c─â spitalele ├«n care au fost trata┼úi au fost controlate superficial din prisma infec┼úiilor nosocomiale.

Nu au fost prelevate probe bacteriologice din spitale ╚Öi nu a fost f─âcut─â o evaluare a situa╚Ťiilor infec╚Ťiilor din spitale.

La Direc╚Ťia de S─ân─âtate Public─â a Municipiului Bucure╚Öti ╚Öi Ilfov au fost g─âsite regulamente necorelate, mecanisme de control ineficiente ╚Öi s-a descoperit c─â au fost f─âcute controale superficiale.

La Serviciul de Medicin─â de Urgen╚Ť─â s-a descoperit c─â sunt foarte pu╚Ťini angaja╚Ťi, cinci la num─âr, ├«n ciuda bugetului generos.

Acest serviciu nu ar fi controlat cum trebuie serviciul de urgen╚Ť─â SMURD ╚Öi serviciul de Ambulan╚Ť─â. Nu ar fi fost verificate unita╚Ťile de Primiri Urgen╚Ťe.

Am─ânunte despre acest subiect citi╚Ťi pe adevarul.ro.

image png
5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg
plaje largite mamaia jpeg
alina ilan laufer jpeg
carmen tanase jpeg
Vladimir Putin FOTO AFP
BeFunky collage (40) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 1 iulie sf leontie radauti png
calendar ortodox 2021 iulie sfantul proroc ilie tesviteanul ioan popa jpeg
steve jobs iphone4 jpg
protest carburant 30 iunie 2022 (6) jpeg
William ┼či Harry
Vladimir Putin FOTO AFP