Rata de infectare în București scade pentru prima dată sub 1 la mie. Când vor reveni toți elevii la școală

Ultima actualizare:

    Toți elevii din București s-ar putea reîntoarce la școală fizic începând de miercuri, 20 maifoto: Shutterstock
Toți elevii din București s-ar putea reîntoarce la școală fizic începând de miercuri, 20 maifoto: Shutterstock

Rata de infectare în București a scăzut luni, pentru prima dată, sub 1 la mia de locuitori, și a ajuns 0.94, conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru HotNews.ro că, cel mai devreme, toți elevii din Capitală s-ar putea întoarce fizic la școală începând de miercuri.

Rata de infectare în București a ajuns luni la 0.94, după ce cu o zi în urmă a fost 1.06, coborând zilnic pe tot parcursul săptămânii trecute.

Rata de infectare pe sectoare, potrivit data.gov.ro:

  • Sector 1 -1,06
  • Sector 2 - 1,05
  • Sector 3 - 0,74
  • Sector 4 - 1,03
  • Sector 5 - 0,8
  • Sector 6 - 0,9

Școlile din București s-ar putea deschide toate în această săptămână

Conform modificărilor anunțate de ministrul Educației, școlile din București s-ar putea deschide în totalitate încă din această săptămână.

Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, pentru HotNews.ro că, cel mai devreme, toți elevii din Capitală s-ar putea întoarce fizic la școală începând de miercuri.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care prevedea că localitățile unde școala începe complet în format fizic se stabilesc doar în ziua de vineri, în baza incidenței COVID sub 1 la mie, va fi modificat luni. Astfel, ordinul va fi modificat la art 2, alin. 3, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare.

Sorin Cîmpeanu: ”Cel mai devreme elevii s-ar putea întoarce fizic la școală de miercuri”

Cîmpeanu a precizat pentru HotNews.ro că ordinul va fi emis luni și că, cel mai probabil, ar urma să fie publicat în Monitorul Oficial în cursul serii. Apoi, DSP și ISMB trebuie să aprobe acest ordin, iar prefectul Capitalei să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență București, pentru a emite decizia privind întorrcerea la școală a tuturor elevilor.

"Având în vedere acești pași de urmat, cel mai devreme elevii s-ar putea întoarce fizic la școală de miercuri", a adăugat ministrul Educației.

Citește și:

România a intrat în scenariul verde! Ce se va întâmpla de acum încolo

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net