„Războiul palmierilor”. Scandal pe copaci între primarul Capitalei și edilul sectorului 3

În București s-au rezolvat toate problemele iar primarii se bat în...palmieri. După ce sâmbătă primarul sectorului 3, Robert Negoiță a anunțat că a plantat palmieri în cea mai mare intersecție din București, edilul șef al Capitalei, Nicușor Dan I-a scos și I-a trimis înapoi. Negoiţă l-a atacat pe edilul șef al Capitalei, Nicușor Dan pentru acest ping-pong cu palmieri și l-a numit „ticălos” care face un „circ ieftin”.  

Pamierii lui Negoiță
Palmierii lui Negoiță puși în intersecția de la Unirea. Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu

Primarul Capitalei. Nicuşor Dan a declarat luni că Poliţia locală a venit, sâmbătă, trimisă de el, în Piața Unirii şi a găsit „un cetăţean bulgar care coordona nişte cetăţeni nepalezi care plantau palmieri fără a avea acte”. El a arătat că nu este de acord cu plantarea de palmieri în centrul Capitalei pentru că Bucureştiul nu este o ţară exotică.  

Scoaterea palmierilor de la Unirea
Palmierii au fost scoși și duși la biroul primarului sectorului 3. Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu

Prin urmare oamenii din subordinea lui Nicușor Dan au scos toți palmierii și I-au trimis la sediul primăriei sectorului 3. Deși reprezentanții Municipalității au cerut oprirea acțiunii, pentur că Negoiță a dat ordin invers plantarea a fost continuată. 

”Aici este vorba de sfidare, în momentul în care primarul Municipiului a venit, i-a spus să se oprească şi el continuă, asta e sfidare, nu mai e dialog”, a acuzat primarul. Sâmbătă. Robert Negoiță anunțase începerea plantării de palmieri cu motivația ”acești copaci pe care îi iubim foarte mult”.  

Nicușor Dan
Nicușor Dan nu vrea palmieri în București. Mediafax Foto: Alexandru Dobre

Acuzațiile lui Nicușor Dan la adresa primăriei sector 3 

”Vă invit pe toţi să mergeţi să vedeţi ce mizerie de nedescris este pe străzile din partea dreaptă, începând de la Cocor şi până la Universitate. Aici, noi avem administrarea Primăriei Bucureşti, acest spaţiu aparţine Primăriei Bucureşti şi orice fel de intervenţie trebuie făcută cu avizul Administraţiei Străzilor”, a spus Nicuşor Dan despre palmierii plantaţi în centrul Capitalei, în zona Piaţa Unirii citat de news.ro 

Robert Negoiță
Robert Negoiță a pus palmieri în intersecția de la Unirea. Captură stirileprotv.ro

Reacția primarului sectorului 3 

„Este circ ieftin, dar atâta vreme cât bucureştenii nu au apă caldă, Doamne ajută că e căldură şi nu avem nevoie de căldură. Nu avem iluminat pe străzi, transportul public este vai de el de transport public. Nu trebuie şi primarul general să facă ceva?  

Iată că şi-a găsit ocupaţie – scoate copacii plantaţi de Primăria Sector 3 într-o zonă centrală unde este nevoie de verde, niciodată nu e prea mult verde şi unde noi ne-am ocupat să facem frumos. Eu îi învit lui Nicuşor Dan, ca să nu îi mai zic ticălos, între noi trebuie să fim decenţi, noi nu putem să alunecăm aşa cum face dumnealui într-o zonă de indecenţă, dar îi arăt eu sute de copaci pe care Primăria Sector 3 i-a plantat pe zonele administrate de Primăria generală.  

Şi ştiţi de ce? Pentru că mi-e jenă. Sunt în Sectorul 3 şi mi-e jenă pentru că Primăria generală nu face nimic. Sau, mă rog, poate că ei fac, dar nu se vede de la mine, nu se vede de la noi. Că aşa se vede – nimic”, a explicat Robert Negoiţă conform sursei citate. 

„Pe pasajul dinspre A2, acolo sunt în ghiveci pentru că sunt un alt tip de copaci care nu rezistă iarnă. Cei pe care i-am plantat la Unirii sunt un soi de palmier aclimatizat. Nu trebuie să fie scos”, a motivat Negoiţă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net