Razii în Bistrița-Năsăud, la membrii celei mai mari rețele de trafic de arme din România

Specialiștii criminaliști și luptătorii de la serviciile acțiuni speciale din 15 județe au participat miercuri la captarea unei rețele de traficanți de arme din Bistrița Năsăud. Este considerată cea mai grupare de acest tip din România și se ocupa cu furtul de arme din diverse țărin europene și mai ales din Spania. La anchetă participă și polițiști din Spania și Europol (fostul Interpol).

Imagini de la perchezițiile la traficanții de arme
La percheziții au participat polițiști din 15 județe. Foto: Politia Romana

În acest caz, pentru reținerea suspecților și găsirea armelor scoase la vânzare au fost efectuate 30 de percheziții în județul Bistrița-Năsăud. Ancheta este derulată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției. 

Percheziții cu mascați din 15 județe la traficanți de arme 

La perchezițiile de marți au participat polițiști din Serviciile Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din IPJ Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj și Suceava și Direcția Generală Anticorupție.Acțiunea beneficiază de sprijinul specialiștilor criminaliști și luptătorilor de la serviciile acțiuni speciale din Bistrita-Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Arad, Harghita, Covasna, Maramureș, Sălaj, Hunedoara, Satu Mare, Bihor, Sibiu, Suceava și Neamț

Armă găsită la percheziții la traficanții de arme
Traficanții aduceau ilegal arme de vânătoare. Foto: Politia Romana
Traficantii din Bistrita aduceau ilegal și pistoale
Traficanții au adus multe arme pentru grupările de crimă organizată. Foto: Politia Romana

Comunicatul DIICOT

„Se derulează cercetări într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic, contrabandă calificată, uz de armă fără drept, abuz în serviciu și trafic de droguri de risc și mare risc. 

S-a reținut că, în perioada iunie 2022 – septembrie 2023, membrii grupului au sustras sau procurat ilegal arme de foc, din Spania sau din alte țări ale Uniunii Europene, le-au introdus pe teritoriul României și plasat în circuitul ilegal, în scopul utilizării la acțiuni de braconaj cinegetic și la alte activități ilegale. 

De asemenea, în aceeași perioadă, membrii grupului au comercializat pe raza județului Bistrița-Năsăud, în mod repetat, droguri de risc și mare risc. Peste 20 de persoane urmează a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud”, au fost precizările DIICOT Bistrița Năsăud conform unui comunicat al DIICOT preluat de bihon.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net