Reacţia lui Klaus Iohannis după demisiile lui Ponta şi Piedone

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a fost duminică în mijlocul protestatarilorFoto: AP
Klaus Iohannis a fost duminică în mijlocul protestatarilorFoto: AP

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut primele declaraţii după demisiile anunţate în această dimineaţă ale premierului Victor Ponta şi cele ale miniştrilor Cabinetului său. Şeful statului a spus că decizia lui Victor Ponta a venit târziu.

Klaus Iohannis a declarat miercuri (4 noiembrie) că tragedia de la clubul Colectiv a fost cea care a trezit naţiunea. El a trecut în revistă evenimentele care i-au scos pe cei 32.000 de oameni în stradă. "Oamenii care au fost iniţial doar indignaţi, au devenit revoltaţi. Au aşteptat ca cineva să-şi asume răspunderea, să apară acea responsabilizare politică, au aşteptat demisii. Politicienii au înţeles asta foarte târziu. Toate aceste evenimente, moartea poliţistului Bogdan Gigină şi tragedia de la clubul Colectiv, s-au produs pentru că legi şi norme au fost încălcate. Oamenii au arătat clar ce aşteaptă, schimbarea. Târziu, foarte târziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie de oameni ca să moară pentru asta. Acum avem o situaţie nouă. Un guvern demisionar. Aştept demisia premierului şi pe cele ale Guvernului şi imediat voi lua legătura cu partidele politice parlamentare pentru consultări. Acestea vor avea loc mâine, cel târziu poimâine. Vreau în cursul acestei săptămâni să finalizez prima rundă. Vom avea un Guvern interimar. Simpla schimbare a unui Guvern nu va rezolva toate problemele. OAmenii au făcut propuneri, sper că următorii politicieni să ţină cont de ele", a spus Klaus Iohannis. 

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net