Reacția Principesei Margareta, în urma violențelor din Piața Victoriei: «Ne facem rău nouă înşine»


    Reacția Principesei Margareta, după violențele de la protestele din Piața VictorieiFoto: Arhivă Click
Reacția Principesei Margareta, după violențele de la protestele din Piața VictorieiFoto: Arhivă Click

Urmările primei zile de proteste din Piața Victoriei au stârnit zeci de reacții, fie că aceste au venit din partea oficialilor țării sau a unor personalități românești, fie că au venit de peste hotare. Cum imaginile anarhice din seara de 10 august au ajuns să facă înconjurul lumii, subiectul fiind mediatizat și în presa internațională, Custodele Coroanei Regale a României, Principesa Margareta, a transmis un mesaj prin care explica faptul că acțiunile de genul celor întâmplate în cadrul mitingului reprezintă motivele evidente pentru care țara noastră este atât de prost văzută în occident.

„Avem libertatea să credem ce vrem fiecare despre recentele violenţe din Bucureşti, dar putem fi unanimi în convingerea că ele au afectat unitatea naţională şi reputaţia noastră internaţională. Aceasta doar cu câteva luni înainte ca ţara noastră să asume preşedinţia Uniunii Europene. Niciun om cu inimă din această ţară nu poate fi bucuros să vadă cum ne facem rău nouă înşine.

Regele Mihai şi cu mine am cunoscut bine, în ultimii treizeci de ani, ce înseamnă să mergi prin lume pentru a susţine cauza ţării tale şi să fii primit cu un zâmbet ironic. Românii care trăiesc departe de patrie simt o datorie faţă de ea şi de concetăţenii de acasă. Lor le lipseşte România şi îşi doresc să contribuie, cu demnitate, la prosperitatea ei. Datoria noastră este să îi primim cu respect şi să îi încurajăm să-şi îndrepte buna intenţie în direcţii constructive. Dreptul de a ieşi în stradă şi de a-ţi face cunoscute aspiraţiile civice este de neatins. El nu are nimic de-a face cu agresivitatea, ci cu speranţa şi cu libertatea. Violenţa nu este niciodată acceptabilă. Chiar dacă cei care dau dovadă de brutalitate sunt puţini, ei pot distruge complet rostul vocii publice”, a explicat Alteța Sa. 

Principesa Margareta le-a urat însănătoşire grabnică celor răniţi în timpul protestelor din 10 august, fie că aceștia s-au aflat de partea manifestanților antiguvernamentali, fie că erau oamenii legii, adăugând că „singura cale acceptabilă este ca manifestanţii şi forţele de ordine să se respecte unii pe alţii”.

„Când românii l-au condus pe Regele Mihai pe ultimul drum, felul în care sutele de mii de oameni s-au comportat unii cu alţii, în acele zile, a uimit întregul continent. Nu numai prin iubirea care se simţea în aer, ci şi pentru că ei proiectau viitorul european al României, energic, echilibrat, responsabil şi unit într-o lume plină de egoism şi de gesturi nedemne. Prin dialog civic, cu idealismul tinerilor români şi cu energia şi resursele diasporei, cu dragostea tuturor românilor faţă de ţara noastră putem să ne clădim un viitor mai bun pentru familiile noastre şi să impunem respectul Europei pentru națiunea noastră”, s-a arătat în mesajul oficial semnat de Principesa Margareta. 

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub Andreea Perju png
celine dion jpeg
cub camelia șucu (1) png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
meghan markle 4 jpg
andreea marin
image
image
image
image
image
image
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg
masina de spalat jpg