Reacția reprezentantului unei şcoli din România finanţată de dușmanul lui Erdogan

Ultima actualizare:

    Mustafa OZeste managerul al Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti, parte din grupul școlilor Lumina
Mustafa OZeste managerul al Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti, parte din grupul școlilor Lumina

”Cei care au organizat lovitura de stat au 11 școli în România”. Asta a declarat Osman Koray Ertaş, ambasadorul Turcei la București, imediat după tentativa de lovitură de stat din țara sa. Imediat au venit și reacțiile celor acuzați care spun că oficialului îi este frică de pedapsa lui Erdogan.

Reprezentanţii uneia dintre şcolile Lumina, despre care se presupune că ar fi finanţate de Fethullah Gulen, opozantul lui Erdogan, susţin că declaraţiile oficialilor turci de la Bucureşti privind măsurile cerute în privinţa şcolilor sunt o dovadă că ambasadorului turc îi e teama că va fi pedepsit.

”Avem o problemă cu democraţia din Turcia”

”În Turcia a fost o lovitură de stat pe care noi o condamnăm, cu toţii. Nu suntem de acord cu nici o intervenţie anti-democratică asupra Guvernului ales. Dar, cea mai mare lovitură de stat a fost după încercarea loviturii de stat. Atâţia oameni au dat afară, arestări, 30.000 de profesori daţi afară, şcoli închise, academicieni suspendaţi din funcţie, ziarişti în puşcărie.

Sigur că şi ambasadorului îi e teamă ca Erdogan să nu cumva să îl pedepsească şi pe el dacă nu execută ordinele lui. Altfel, nu cred că ambasadorul are ceva cu noi.

Nu avem o problemă cu ambasada sau cu ţara noastră, avem o problemă cu democraţia din Turcia, cu libertatea de exprimare, libertatea presei, drepturile omului. Asta am susţinut până acum şi susţinem în continuare aceste valori universale. Ambasadorul face nişte declaraţii neadevărate şi credem nefondate şi cu rea-credinţă”, a declarat pentru Mediafax Mustafa OZ, managerul al Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti.

”Domnul Gulen nu a venit niciodată în România”

Cât priveşte controversele privind finanţarea, reprezentanţii şcolii spun că ”într-adevăr, a fost înfiinţată această şcoală de oameni de afaceri turci care au fost inspiraţi de domnul Gulen, dar oricine promovează aceste valori este exemplu pentru noi. Domnul Gulen, de exemplu, nu a venit niciodată în România” a mai spus Mustafa Oz.

Reacţia vine după ce Ambasadorul Turciei în România, Osman Koray Ertaş, a declarat sâmbătă că gruparea din spatele loviturii de stat din Turcia are 11 şcoli în România, afirmând că Turcia a făcut demersurile pentru extrădarea lui Fethullah Gulen din SUA, care ar fi implicat în tentativa de înlăturare a preşedintelui turc.

S-a cerut închiderea școlilor

În acest context, Ali Bozçalışkan, consulul general al Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa a declarat pentru presa locală că autorităţile din Turcia au solicitat închiderea unităţilor de învăţământ.

Pe ziaruldeiasi.ro puteți o anchetă despre câți bani au făcut turcii de pe urma școlilor din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
image
actualitate.net
image
actualitate.net