Record de cazuri noi de Covid-19 ├«n Bucure╚Öti. ÔÇŁUrm─âtoarele dou─â s─âpt─âm├óni vor fi dificileÔÇŁ

image
Specialiștii se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri grave în Bucureștifoto: Inquam Photos

Ve╚Öti rele pentru bucure╚Öteni cu numai o s─âpt─âm├ón─â ├«nainte de deschiderea ╚Öcolilor. S├ómb─ât─â, 5 septembrie, a fost ├«nregistrat un record absolut de cazuri noi de Covid-19, aproape dublu fa╚Ť─â de precedentul record, stabilit tot ├«n aceast─â s─âpt─âm├ón─â.

Capitala a ├«nregistrat s├ómb─ât─â 352 de noi cazuri de coronavirus, un record absolut, cu peste 150 mai multe dec├ót precedentul record, care a fost de 197 de cazuri, tot ├«n aceast─â s─âpt─âm├ón─â. Ioana St─âncel, expert ├«n s─ân─âtate public─â, pune aceast─â cre╚Ötere pe seama ├«ntoarcerii bucure╚Ötenilor din concediu, ├«n special de pe litoral.

ÔÇŁNe a╚Ötept─âm s─â creasc─â num─ârul de persoane care necesit─â ├«ngrijire ╚Öi num─ârul de cazuri graveÔÇŁ, a explicat Ioana St─âncel la Digi24.

Expertul estimeaz─â c─â ├«n dou─â-trei s─âpt─âm├óni se va vedea impactul redeschiderii restaurantelor ├«n interior asupra evolu╚Ťiei epidemiei de coronavirus la noi ├«n ╚Ťar─â. ÔÇ×Impactul deschiderii restaurantelor la interior se va vedea peste 14-21 de zile. Relaxarea de peste var─â a fost gre╚Öit ├«n╚Ťeleas─âÔÇŁ, a spus St─âncel.

Expert: ÔÇŁP─ârin╚Ťii ar trebui s─â ├«n╚Ťeleag─â m─âsurile de preven╚ŤieÔÇŁ

Ioana Stăncel a avertizat că următoarele două săptămâni vor fi dificile.

ÔÇ×Urmeaz─â s─â mai revin─â oameni din vacan╚Ť─â, copiii se vor ├«ntoarce ├«n colectivitate. Urm─âtoarele dou─â s─âpt─âm├óni vor fi o perioad─â de ├«ncercare, care se va suprapune ╚Öi cu alegerile localeÔÇŁ, a mai spus Ioana St─âncel.

St─âncel arat─â c─â p─ârin╚Ťii au un rol important ├«n aceast─â etap─â, ei trebuind s─â-╚Öi supravegheze ╚Öi s─â-╚Öi ├«ndrume copiii s─â se poarte responsabil.

ÔÇ×P─ârin╚Ťii ar trebui s─â ├«n╚Ťeleag─â m─âsurile de preven╚Ťie. S─â le explice copiilor care sunt m─âsurile, riscurile, cum se pune masca, cum se spal─â m├óinile. Ar trebui, dac─â observ─â simptome, s─â nu-i trimit─â la ╚Öcoal─â, s─â anun╚Ťe medicul de familie. Copilul trebuie ╚Ťinut departe de ceilal╚Ťi membri ai familiei p├ón─â la un diagnostic clarÔÇŁ, a mai spus Ioana St─âncel.

anamaria ferentz jpeg
credinciosi
BeFunky collage (38) jpg
image png
image png
regina letizia (5) jpg
jojo vacanta culinara jpeg
cove si sotia in turcia JPG
image
image
image
image
iphone usb c
image png
carrie si boris johnson
regina letizia (5) jpg
colaj editare foto 2 jpg
florin citu 1 840x500 jpeg