Reducerea de la mare: tarife mici de la 1 septembrie

image
Preţurile la cazare scad substanţial odată cu venirea toamnei, când intră în vigoare şi programul «Litoralul pentru toţi»

Pe Litoral urmează marea reducere de la 1 septembrie, când tarifele scad şi până la jumătate. În plus, vine şi programul “Litoralul pentru toţi”, când vei sta o săptămână la mare cu banii daţi pe o zi în plin sezon. Jurnaliştii ziarului Adevărul ne spun cât vom scoate din buzunare pentru câteva zile de distracţie la mare.

La un hotel de 4 stele din Mamaia stai acum cu 1.703 lei un sejur de 5 nopţi. După 1 septembrie, preţul scade la 980 lei. La „Litoralul pentru toţi“, preţul va fi şi mai convenabil, un sejur de 6 nopţi, pentru 2 adulţi, cu mic dejun inclus ajungând să coste 758 lei - ca într-un hotel de 3 stele din Eforie. 

Uite cât va costa cazarea

  • La hotel Dorna (3 stele) din Mamaia, un sejur de 5 nopţi cu demipensiune costă acum 453 lei/noapte sau 566 lei/noapte la all inclusive. De la 1 septembrie, tariful scade la 327 lei, respectiv 427 lei. Cu „Litoralul pentru toţi“, cazarea va fi 1.800 lei pentru un sejur de 5 nopţi, pentru 2 adulţi, la all inclusive. 
  • La Bran (4 stele) din Eforie Nord, tariful unei camere este acum de 271 lei/noapte pentru un sejur de minimum 2 nopţi. După 1 septembrie va fi 173 lei. Prin „Litoralul pentru toţi“, sejurul de 6 nopţi va costa 924 lei, pentru 2 adulţi, cu mic dejun inclus. 
  • La hotel Intim (3 stele) din Costineşti, cazarea este acum 164 lei/noapte pentru un sejur de minimum 3 nopţi, pentru 2 persoane. De la 1 septembrie coboară la 113 lei, iar prin programul „Litoralul pentru toţi“ devine 78 lei/noapte, pentru 2 adulţi. 
  • La hotel Tosca (2 stele) din Saturn, cazarea este încă 90 lei/noapte, dar de la 1 septembrie scade la 71 lei/noapte. Tarifele sunt pentru sejururi de două nopţi, cu cazare pentru 2 persoane, plus acces gratuit pentru o vizită la Aqua Park Balada. Micul dejun costă 24 lei/persoană/zi, demipensiunea - 54 lei/cameră/zi, iar pensiunea completă - 108 lei/cameră/zi. Prin programul „Litoralul pentru toţi“, camera dublă va costa 378 lei/sejur 6 nopţi, pentru 2 adulţi. 
  • La hotel Corsa (3 stele) din Mangalia, preţul unei camere este de 236 lei/noapte, dar va scădea după 1 septembrie la 150 lei/noapte. Prin „Litoralul pentru toţi“, un sejur de 5 nopţi costă între 720 şi 950 lei, pentru 2 adulţi, cu mic dejun inclus. 

Cele mai ieftine preţuri, în sudul Litoralului

  • În sudul Litoralului, te poţi caza la un hotel de 2 stele la preţuri între 70 şi 90 lei pe noapte, cu mic dejun inclus. La un hotel de 4 stele vei achita pentru o noapte între 140 şi 170 lei pe zi, cu mic dejun inclus. Pentru zona de nord a litoralului, tarifele la un hotel de 2 stele variază între 100 şi 120 lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus. La 4 stele, preţurile sunt între 200 şi 220 de lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus. 
  • După 1 septembrie, temperatura va urca până la 26 grade Celsius, cu valori uşor mai ridicate în intervalul 4-6 septembrie. Cele minime vor fi în jurul valorii de 16 grade Celsius. Ploile vor lipsi, dar vor fi averse.   

Sezonul 2016, de succes

Pentru prima oară după anul 2000, ultimul weekend din august, când în anii trecuţi fluxul de turişti pe litoral începea să scadă simţitor, a fost la fel de aglomerat ca în vârf de sezon, a declarat Nicolae Bucovală, prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc(FPTR). 

Acest record are mai multe explicaţii: tarifele au scăzut cu 30% începând cu 20 august, vremea a fost frumoasă, iar românii s-au bulucit pe Litoralul românesc speriaţi şi de la criza internaţională a insecurităţii. Cererea de vacanţe româneşti la mare a crescut în acest an cu 10% faţă de sezonul trecut. Din datele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc aproximativ 170.000 de turişti au ajuns în weekend pe Litoral, iar hotelurile din Mamaia şi Eforie Nord au fost pline aproape la capacitate maximă. 

Gradul de ocupare, peste 90%

„În weekend-ul trecut gradul de ocupare pe Litoral a fost de 90%, urmând ca săptămâna aceasta să scadă la 70%, ceea ce va fi, de asemenea, un record pentru începutul lunii septembrie, când în alţi ani hotelurile erau pe jumătate goale“, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al FPTR. Şi mai bine este că turismul de weekend a fost prelungit la turism de sejur, adică oamenii vin să petreacă la mare nu doar o noapte-două, maximum trei, ci un sejur întreg: de la 5 la 10, 12 sau chiar 14 zile. „Cel mai îmbucurător este că peste 90% sunt turişti de sejur, care stau la mare o săptămână. În anii trecuţi, în sâmbăta şi duminica de la sfârşit de august erau foarte mulţi turişti de weekend“, a precizat Bucovală.  

charlene printul albert2 jpg
alex velea ruby jpeg
FotoJet jpg
Catrinel Sandu
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
Young Jack Sparrow in new Pirates of the Caribbean movie trailer jpeg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
arsinel actor jpg
image
image
image
image
george simion freza noua iunie 2022 jpg
calendar ortodox 2021 28 iunie sf chir ioan png
foto1 copy jpg
fosssto1 copy jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image png