Referendum plin de incidente! O persoană a încercat să fugă cu 80 buletine de vot
Sâmbătă, 6 octombrie, este prima zi destinată referendumului pentru familie, care deși nu a reușit să adune foarte mulți votanți, procentul până la ora 16:00 fiind doar de 3,78%, a fost totuși presărată cu incidente demne de menționat. Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, a detaliat câteva dintre aceste situații neplăcute cu care s-au confruntat autoritățile.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a prezentat la ora 18.00 situaţia incientelor înregistrate în prima zi a referendumului ce vizează modificarea Constituţiei. Fie că au fost sesizate intenții de fraudare a votului, sau au fost reclamate secții de votare care nu au permis cetățenilor să-și exprime dreptul de a vota, autoritățile au fost nevoite să fie vigilente în această primă zi în care s-a desfășurat referendumul.
Incidentele apărute în prima zi de desfășurare a referendumului
Conform informațiilor oferite de Digi 24, un membru al unui birou electoral din Bucureşti a sesizat că o persoană ar fi luat de pe masă peste 80 buletine de vot şi ar fi încercat să fugă cu ele. Persoan în cauză fost prinsă imediat de către jandarmii aflați la fața locului şi i s-a întocmit dosar penal pentru furt. Într-o localitate din Dolj, poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat că o angajată a primăriei ar fi strâns mai multe cărţi de identitate ale localnicilor şi ar fi votat în locul lor. Poliţiştii au găsit în maşina acesteia 17 cărţi de identitate. De asemenea, acesteia i s-a întocmit dosar penal pentru fraudă la vot.
În Botoşani, un bărbat a sunat la 112 reclamând că a fost împiedicat să voteze la o secţie electorală. În cele din urmă a votat la altă secţie. În Giurgiu, primarul unei localităţi i-ar fi îndemnat pe participanţii la o cununie civilă să meargă la vot. În Cluj, o persoană bolnavă psihic ar fi fost ajutată să voteze, iar la plecare ar fi primit o sumă de bani. În Gorj, o persoană ar fi plecat cu o urnă de votare mobilă.