Remus Truică scapă de arest, dar nu se va putea mișca în voie

image
Remus Truică a fost reținut miercuri noapte, 9 decembriefoto: arhivă Click!

Judecătorii au decis ca omul de afaceri Remus Truică (45 de ani) să fie plasat în arest la domiciliu. Truică este cercetat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. Omul de afaceri a fost arestat miercuri noapte de procuroriii DNA, dar și-a petrecut noaptea de joi spre vineri în patul lui.

Remus Truică este ”creierul” unei afaceri penale investigate de oamenii legii zilele acestea. Începând cu anul 2006, Truică i-ar fi promis unei persoane interesate că poate să îi recupereze averea revendicată nelegal, pretinzând că are relaţii în lumea politică şi în justiţie la cel mai înalt nivel (consilier al primului ministru, serviciile unei firme de avocatură de top, prin care influenţa poate ajunge chiar la Înalta Curte), cerând în schimb o parte considerabilă din această avere, atât pentru el cât şi pentru membrii grupului, între 50% – 80% din fiecare bun care va fi obţinut.

Prințul Paul, reținut pentru 24 de ore

Prințul Paul de România este cel care a cumpărat influența lui Remus Truică pentru a intra în posesia unor clădiri și terenuri despre care considera că i se cuvin în calitate de descendent al lui Carol al II-lea, nerecunoscut însă ca atare de Casa Regală a României.

Paul a revendicat zeci de imobile, palate, mănăstiri, ferme, podgorii, păduri și lacuri din toată țara. Numai în București, el ar fi dorit să obțină imobilul Bibliotecii Universitare, clădirea în care se află în prezent Ambasada Iranului, sediul Ministerului Afacerilor Externe, dar și cel în care funcționa Partidul Democrat Liberal.

image
Prințul Paul de România ar fi cumpărat influența omului de afaceri Remus Truică

Lui Paul Lambrino i-au sărit în ajutor Remus Truică, prin firma lui Reciplia, și Dan Andronic, Andrei Marcovici, ca director al societății comerciale, și Lucian Mateescu. Aceștia ar fi făcut demersuri ca Paul de România să obțină proprietățile, iar grupul ar fi urmat să primească între 50 si 80 la suta din fiecare afacere.

„Sunt ultima ta şansă“. Asta i-ar fi spus afaceristul Remus Truică prinţului Paul, care nu era sigur că vrea să plătească supercomisioane pentru a recupera hectare întregi de teren care nici măcar nu-i aparţineau, spun anchetatorii.

Prejudiciul în acest dosar a fost calculat la 135.874.800 euro, adică 500.399.713 lei. Procurorii spun că acești bani înseamnă alocațiile lunare pentru 11.914.278 de copii sau pe un an pentru 992.856 de copii.

Vineri, 11 decembrie, procurorii DNA l-au reținut pe Paul de România pentru 24 de ore.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Tora Vasilescu
image png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
Narcisa Suciu pe scena  jpg
adelina pestritu si virgil steblea 003 jpeg
iulia albu
ruxi si cristi mitrea jpg
Militari rusi la centrala nucleara de la Zaporojie FOTO Profimedia
Polonia a inaugurat gazoductul Baltic Pipe FOTO Profimedia
image
image
image
image
parlament jpeg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg