Restricții Covid-19 în Prahova! În localitățile cu focare, restaurantele au rămas deschise, dar și-au limitat locurile


    Organizația Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) vrea restaurantele deschise
Organizația Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) vrea restaurantele deschise

Restricțiile Covid-19 au fost impuse și în Prahova! Nouă localități unde rata de infectare este mai mare 1,5/1000 de locuitori se supun de astăzi, 8 octombrie, unor noi reguli sociale. Chiar dacă localurile nu au fost închise ca în alte județe, acestea funcționează la jumătate din capacitate. La fel și sălile de jocuri de noroc și hotelurile.

Noi restricţii au fost adoptate în nouă comune din judeţul Prahova, cu multe cazuri de Covid-19.

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, este vorba despre Bătrâni, Blejoi, Gura Vadului, Jugureni, Păuleşti, Poiana Câmpina, Sălciile, Scorţeni şi Talea.

Aici incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori. În unele localități a depășit chiar și 2.

Spre deosebire de București și lfov, autoritățile prahovene nu au închis localurile, ci au limitat capacitatea la interior cu 50%. Totodată, patronii sunt obligați să asigure minimum doi metri între mese, la care au voie să se așeze cel mult șase persoane. Aceleaşi măsuri sunt valabile şi în cazul activităţii restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare existente în cele nouă localităţi.

Decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova
Decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova

De asemenea, sălile de jocuri sunt deschise tot cu reducerea numărului de clienți. În schimb, masca de protecţie este obligatorie în jurul şcolilor, pe o distanţă de 50 de metri, la fel ca și în alte zone cu rată mare de infectare cu coronavirus. Măsura este în vigoare în perioada 8 - 14 octombrie.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 3.130 de cazuri, dintre care 101 în Prahova. Și să nu uităm că ieri, 7 octombrie, o tânără, de 18 ani, din acest județ a murit de Covid-19.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
zodia care consuma alcool jpg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
foto1 porcul jardelb jpg
cub rebeca onoriu png
image
image
image
image
image
image
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin