Restricții sanitare și în 13 localități din Ilfov. Se închid restaurantele, cafenelele, cluburile


    Prefectul de Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir când a fost instalat de premierul Ludovic OrbanFoto: chiajna.info
Prefectul de Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir când a fost instalat de premierul Ludovic OrbanFoto: chiajna.info

Se îngroașă gluma. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis miercuri restricții sanitare în 13 localități din Ilfov. Printre acestea se află Bragadiru, Corbeanca, Voluntari, Chitila și Voluntari.

Președintele Comitetului pentru Situații de Urgență din Ilfov, prefectul Daniel Tudorel Zamfir a anunţat, miercuri, că în 13 localități din preajma Capitalei a fost suspendată activitatea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de tipul restaurante şi cafenele.

Care sunt localitățile vizate de restricții

”Sunt 13 localităţi: Berceni,Brăneşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Corbeanca, Dascălu, Domneşti, Măgurele, Otopeni, Popeşti-Leordeni şi Voluntari. Nu toate au aceeaşi incidenţă cumulată în ultimele 14 zile, este diferită, dar toate o au peste 1,5 la mie”, a afirmat potrivit news.ro, prefectul Daniel Tudorel Zamfir. Reprezentantul guvernului în Ilfov a menţionat că situaţia în aceste localităţi va fi reevaluată după două săptămâni.

Restricțiile din Ilfov depind de cele din București

“Nu uitaţi că Ilfovul are o specificitate aparte, dispunerea geograafică este în jurul Bucureştiului. O mare parte dintre cei care au buletin de Bucureşti locuiesc în Ilfov şi nu şi-au schimbat buletinele, de aceea şi raportările sunt făcute diferit şi trebuiesc lucrurile abordate în mod diferit pentru că o localitate deşi are trecut în documente un anumit număr de locuitori, în localitatea respectivă sunt mult mai multe persoane care dorm sau au locuinţele în zona respectivă”, a explicat prefectul.“S-a luat măsura, ca şi la Bucureşti, în apropierea şcolilor, la mai puţin de 50 de metri distanţă de şcoli. Am luat în calcul nu doar şcolile ci şi instituţiile publice, unde merg oamenii pentru a rezolva problemele şi se fac aglomerări. Trebuie să luăm măsuri suplimentare şi în preajma acestor instituţii”, a spus prefectul Zamfir.

Citiți și

Restricții în București din 7 octombrie: se închid restaurantele la interior și masca devine obligatorie în jurul școlilor

Coronavirus. Noi restricții ar putea fi adoptate în București. Propunerile DSP, dezbătute marți

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
Brad Pitt (5) jpg
cub monica anghel png
andreea esca 6 png
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
cub miki k pital png
andreea antonescu jpg
Germania Japonia la Cupa Mondială de Fotbal 2022 din Qatar FOTO EPA EFE (3) jpg
Mark Rutte
image
image
image
image
FotoJet jpg
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg