Revelion de poveste în Hotelul de Gheaţă
Turiştii care au petrecut Revelionul la peste 2.000 de metri altitudine, la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, au avut parte de un adevărat festin în noaptea dintre ani. Au băut din pahare de gheaţă, iar meniul a fost pe măsură.
32 de turişti englezi, canadieni şi români s-au delectat cu somon afumat cu sos de muştar şi toast, supă cremă de morcov cu smântână şi crutoane.
Apoi, au fost serviţi cu medalion de vită cu cremă de ardei verzi, varză de Bruxelles şi piure de cartofi cu rozmarin. Meniul a costat 250 de lei.
„De Revelion, toate locurile au fost ocupate, toţi s-au distrat de minune", spune Leopold Klingeis, administratorul hotelului de gheaţă.
Aşa arată la exterior hotelul de la Bâlea (Foto: Reuters)
Cei care trec pragul hotelului de la Bâlea sunt încântaţi de ideea unei nopţi petrecute într-un pat de gheaţă.
„Este excelent, este o senzaţie plăcută, este foarte confortabil, eu acum trei ani am mai dormit o noapte aici şi recomand oricui, este foarte interesant ca experienţă.
Într-adevăr, dormi cu foarte multe haine pe tine, dar ca experienţă nu se compară", a povestit Ramona Marcoceanu, o turistă din Bucureşti.
Turiştii au fost serviţi din pahare de gheaţă
Venită pentru prima dată în România tocmai din Anglia, Kate Thomlondson spune că le va recomanda să vină la Bâlea şi prietenilor de acasă.
Mesenii s-au încălzit cu supă cremă de morcovi cu smântână şi crutoane
„Îmi place foarte mult, e foarte diferit, nu am mai văzut aşa ceva, am fost mult prin Europa, dar n-am mai văzut până acum un hotel de gheaţă, este prima dată. Cu siguranţă, le voi recomanda şi prietenilor mei să vină", a spus Kate.
La felul trei, turiştii au servit medalion de vită cu cremă de ardei verzi, varză de Bruxelles şi piure de cartofi cu rozmarin