Revine taxa nesimţită pe maşinile vechi!

Ultima actualizare:

    De la 1 ianuarie, maşinile înmatriculate  în România înainte de 2007  vor scoate mai mulţi bani  din buzunarele cumpărătorilor
De la 1 ianuarie, maşinile înmatriculate în România înainte de 2007 vor scoate mai mulţi bani din buzunarele cumpărătorilor

Zi agitată, ieri, pentru zeci de mii de români, posesori de autoturisme. Ei au luat cu asalt ghişeele Direcţiilor de Înmatriculări Auto pentru a-şi preschimba permisele de conducere şi pentru a-şi înscrie vehiculele rulate, cumpărate în acest an. În ianuarie 2013, intră în vigoare două prevederi legale care îi vor secătui de bani.

Cozi infernale s-au creat încă de la 8 dimineaţa la Direcţia de Înmatriculări şi Permise Auto din Capitală. Mii de oameni s-au înghesuit la ghişee pentru a-şi trece pe numele lor maşinile rulate achiziţionate în acest an.

Motivul? De la 1 ianuarie 2013, reintră în vigoare taxa percepută de stat la prima vânzare a vehiculelor înmatriculate în România înainte de 2007. Birul a fost pus în cârca cumpărătorilor de maşini rulate pentru care nu a fost plătită taxa de poluare, la sfârşitul anului 2011. Ulterior, în urma protestelor de stradă care au avut loc în ianuarie în Capitală şi în alte oraşe din ţară, autorităţile au suspendat colectarea taxei până la 31 decembrie 2012. În prima zi a anului viitor, însă, taxa va fi percepută din nou. Mirela M, o tânără de 20 de ani din Capitală, a fost ieri în „infernul" de la Direcţia de Înmatriculări Bucureşti şi a regretat că a amânat până în ultima zi înscrierea maşinii.

Oamenii au format cozi imense încă de la ora 8 dimineaţa

simeon stalpnicul png

„Am venit de la ora 10.00 cu prietenul meu şi ne-am dat seama că trebuia să fi venit mai din timp. Sunt cozi infernale", ne-a spus tânăra.

De la 1 ianuarie, atât vânzătorii maşinilor înmatriculate înainte de 2007, cât şi cumpărătorii acestora vor avea de pierdut. Birul blestemat se va regăsi cu siguranţă în preţul de achiziţie. Vânzătorul va trebui să lase la preţ dacă vrea să dea maşina, iar cumpărătorul va scoate mai mulţi bani din buzunar decât planificase iniţial.

Mirela (20 de ani) a fost şocată ieri când a văzut cozile uriaşe de la Direcţia de Înmatriculări Bucureşti

simeon stalpnicul png

Proprietarii de maşini cu norma de poluare non-euro sunt cei mai afectaţi, de la anul fiind practic imposibil să-şi mai vândă „hârbul". Asta în condiţiile în care un potenţial cumpărător al unei maşini Aro 244, de exemplu, va trebui să scoată din buzunar, pe lângă banii ceruţi de vânzător, alţi 5.710 de euro pentru taxa de poluare. Conform statisticilor, înainte de 2007 au fost înmatriculate în România 2,5 milioane de maşini.Premierul Ponta a anunţat la sfârşitul acestei săptămâni că Executivul va lua o decizie în legătură cu această taxă după data de 3 ianuarie 2013.

simeon stalpnicul png

Coadă şi la permise, de frica analizelor medicale

Altă lege, altă nelinişte. Oamenii s-au îmbulzit la ghişee şi pentru a-şi preschimba permisele auto expirate. Noul Cod Rutier, care intră în vigoare la 19 ianuarie 2013, îi obligă pe şoferi să efectueze o nouă vizită medicală la înnoirea permisului. Pentru eliberarea unui nou carnet de conducere, un român ar trebui să plătească 68 de lei, sumă la care se adaugă costul fişei medicale, care poate ajunge chiar şi la 200 de lei.

Pe mulţi i-a speriat însă altceva: faptul că vor pica testarea medicală şi că li se va retrage dreptul de a conduce. Printre cei care au stat la coadă ieri la Direcţia de Permise din Capitală s-a aflat şi Nicolae Simu (64 de ani), un bucureştean care n-a vrut să lase această sarcină pe anul viitor.

„Nu mi-e frică de testarea medicală, sunt sănătos tun. Sunt şofer profesionist de 45 de ani. Eram în zonă şi am zis să nu las pe mâine ce pot face azi", ne-a spus bucureşteanul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Carne FOTO Shutterstock jpg
image png
Kate Middleton, soţia prinţului William, a născut un băieţel jpeg
trei pisici 1wxl jpeg
Mic dejun sanatos - alimentatie sanatoasa - manacare - ou- iaurt-ovaz-fructe de padure FOTO Shutterstock
cristo velato sansevero napoli jpg
otravita jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net