Revoltător! Copii în pericol într-un tren CFR. Au leșinat din cauza căldurii pentru că AC era „în avarie”

Ultima actualizare:

O situație revoltătoare a avut loc joi seara într-un tren în care se aflau și 50 de copii. Aceștia, însoțiți de dascăli, se întorceau dintr-o vacanță petrecută în Brașov. Până la București nu au fost probleme, dar după ce trenul a plecat din Gara de Nord, aerul condiționat nu a mai funcționat și din cauza căldurii excesive, mai mulți copii și o profesoară au leșinat.

Foto: captură video Ziarul Amprenta
Foto: captură video Ziarul Amprenta

Copiii și cadrul didactic au primit îngrijiri medicale la Fetești. Aici, echipajele medicale, care fuseseră anunțate de situația din tren, au așteptat sosirea trenului cu mai multe ambulanțe.

Copii au primit apă și gheață din partea CFR, iar o profesoară a fost preluată de ambulanță și transportată la unitatea spitalicească din Fetești, scrie Ziarul Amprenta.

Precizările CFR despre incidentul din trenul Brașov- Constanța

„În urma apelului, după sosirea trenului în stația Fetești, o ambulanță a preluat pasagerul, care se află, în acest moment, la spitalul din Fetești, sub supraveghere medicală.

Menționăm că această garnitură de tren a fost însoțită de un electrician de vagoane.

Conducerea CFR Călători, prin intermediul conducerii SRTFC Constanța, ține legătura, în permanență, cu personalul medical de la spitalul din Fetești. Din declarațiile personalului de tren, se pare că pasagerul care a solicitat ambulanța avea antecedente medicale.

CFR Călători face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităților de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor pe parcurs.

În plus, la bordul trenurilor se află personal tehnic de intervenție.

Cu toate acestea, în zilele cu temperaturi caniculare există situații în care instalațiile de climatizare din dotarea vagoanelor de călători sunt suprasolicitate și intră în regim “avarie răcire”, mai ales în condițiile unui grad de ocupare apropiat de 100% din numărul de locuri. În astfel de cazuri, instalațiile funcționează în regim de ventilație.

În contextul avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie privind temperaturile ridicate și disconfortul termic accentuat pentru această perioadă de vară, conducerea CFR Călători a limitat vânzările la maximum 90% din totalul numărului de locuri”, au transmis reprezentanții CFR

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net