Revolt─âtor! Pacien╚Ťi deceda╚Ťi, abandona╚Ťi pe sc─âri la Spitalul Universitar Bucure┼čti

image
Cadavru l─âsat pe hol la Spitalul Universitar de Urgen┼ú─â Bucure┼čti

Imagini revolt─âtoare cu pacien╚Ťi deceda╚Ťi abandona┼úi pe sc─ârile interioare ale Spitalului Universitar de Urgen┼ú─â Bucure┼čti au ajuns, joi, ├«n spa┼úiul public. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat pe pagia sa de Facebook fotografiile unor cadavre l─âsate s─â zac─â mai mult timp ├«ntr-un hol. Conducerea unit─â┼úii medicale a transmis c─â a ├«nceput o anchet─â ├«n acest sens.

La nici dou─â luni de la scandalul izbucnit la Spitalul Floreasca, unde o pacient─â a luat foc pe masa de opera╚Ťii, un nou caz revolt─âtor zguduie opinia public─â. Este vorba despre apari╚Ťia pe o re╚Ťea de socializare a unor fotografii din interiorul Spitalului Universitar Bucure╚Öti, ├«n care se observ─â dou─â cadavre abandonate pe un hol. Unul dintre ele era ambalat ├«n sac de plastic, ├«ns─â un altul era ├«nf─â┼čurat pur ┼či simplu ├«ntr-un cear┼čeaf. Niciunul nu era p─âzit. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat pe pagina sa de Facebook c─â imaginile i-au fost furnizate de un asistent medical avertizor de integritate care lucreaz─â ├«n spital.

image
Un c├óine p─âze┼čte un sac de gunoi pe un hol de la SUUB

ÔÇ×Autoritatea Na┼úional─â pentru Managementului calit─â┼úii ├«n S─ân─âtate(ANMCS) ar fi trebuit s─â verifice ├«n timpul procedurilor de acreditare dar ┼či dup─â dac─â aceste proceduri de manipulare a pacien┼úilor deceda┼úi sunt respectateÔÇŁ, mai arat─â politicianul. Ungureanu mai scrie c─â pe sec┼úiile din spital pacien┼úii mor┼úi nu sunt proteja┼úi de saci negri a┼ča cum este normal s─â se procedeze la UPU. ci sunt ├«nf─â┼čura┼úi ├«ntr-un simplu cearceaf ordinar.

image
Un c├óine p─âze┼čte un sac de gunoi pe un hol de la SUUBfoto: captura Facebook Emanuel Ungureanu

ÔÇ×Este inutil s─â v─â spun c─â imaginea unui c├óine vagabond ┼či sacii de gunoi de la intrarea ├«n Spitalul Universitar de Urgen┼ú─â Bucure┼čti sunt parte din peisajul cu care ne-am obi┼čnuit ├«n spitalele din Bucure┼čtiÔÇŁ, mai scrie Ungureanu pe Facebook

Până la sosirea liftului cu care urma să fie dus la morgă, cadavrul a fost pus într-o zonă retrasă 

Conducerea unit─â┼úii medicale a transmis c─â ├«nc─â din 10 ianuarie a fost demarat─â o anchet─â administrativ─â, iar persoanele responsabile vor fi cercetate ├«n comisia de disciplin─â, urm├ónd a fi sanc┼úionate conform legii. ÔÇ×Decesul s-a produs ├«n cursul dimine╚Ťii de vineri, 10 ianuarie, a transmis conducerea unit─â╚Ťii medicale ├«ntr-un comunicat de pres─â. ÔÇ×Conform legisla╚Ťiei ├«n vigoare, dup─â dou─â ore de la deces, cadavrul este transferat la morg─â de c─âtre brancardierii sec╚Ťiei unde a decedat bolnavul, ├«nso╚Ťi╚Ťi de asistentul medical. ├Än acest sens, persoana decedat─â a fost scoas─â din sec╚Ťie pentru a fi transportat─â la Anatomie Patologic─âÔÇŁ, se mai arat─â ├«n comunicat. De asemenea, conducerea spitalului a dorit s─â precizeze faptul c─â bolnavul a decedat ├«ntr-o sec╚Ťie care se afl─â la etajul 10 al cl─âdirii. ÔÇ×P├ón─â la sosirea liftului pentru a fi transportat la Anatomie Patologic─â, persoana decedat─â a fost pus─â ├«n acea zon─â, o zon─â de evacuare ├«n caz de incendiu, pentru a nu sta ├«n spa╚Ťiul unde circulau bolnavii ╚Öi apar╚Ťin─âtoriiÔÇŁ, mai reiese din comunicatul de pres─â trimis de c─âtre Spitalul Universitar Bucure╚Öti. 

Imaginile cu pacien╚Ťi deceda╚Ťi ╚Öi abandona╚Ťi pe sc─âri la Spitalul Uniersitar bucure╚Öti au st├órnit indignare ├«n spa╚Ťiul virtual, iar comentariile internau╚Ťilor nu au ├«nt├órziat s─â apar─â. 

Ministrul s─ân─ât─â╚Ťii trimite ├«n control o echip─â de la Direc╚Ťia de S─ân─âtate Public─â

La solicitarea ministrului S─ân─ât─â╚Ťii, Victor Costache, Direc╚Ťia de S─ân─âtate Public─â a municipiului Bucure╚Öti a trimis o echip─â de inspectori sanitari pentru a verifica situa╚Ťia la fa╚Ťa locului, respectarea legisla╚Ťiei ╚Öi a procedurilor ├«n caz de deces. Echipa de control va ├«ntocmi un raport ╚Öi va lua m─âsurile ce se impun.

borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
gianina corondan tb1000 jpg
ioana ginghina cu fiica jpg
giulia anghelescu2 png
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
andra maruta copii png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg