Revoluție în traficul din București. Ce măsuri pregătește Primăria Capitalei

Ultima actualizare:

Șoferii din București vor fi nevoiți să învețe din nou să circule în centrul orașului. Mai marii Primăriei Capitalei pregătesc o revoluție fără precedent în reglementările rutiere de pe mai multe mari artere ale orașului. Începutul va fi făcut din luna aprilie cu zona Calea Floreasca-Radu Beller-Calea Dorobanți 

Stelian Bujduveanu (stânga) împreună cu primarul Capitalei, Nicușor Dan
Stelian Bujduveanu (stânga) împreună cu primarul Capitalei, Nicușor Dan

Pe Calea Floreasca se va introduce sens unic de circulație pentru traficul rutier, pe două benzi dinspre Șos Ștefan cel Mare spre intersecția Calea Floreasca-str. Ceaikovski.”Benzile de circulație de pe margine (nr. de lângă trotuar), vor fi transformate în bandă unică de circulație pentru transport public. O bandă pe sensul Șoș. Ștefan Cel Mare - Strada Ceaikovski, iar cealaltă pentru circulația din sens invers. 

Se va proceda în același fel pe strada Radu Beller, unde va fi instituit sens unic de circulație pe tronsonul dintre strada Mircea Eliade și Calea Dorobanți pe această direcție. Benzile de pe marginea drumului vor fi transformate în bandă unică pentru transportul public, fiind alocată câte una pentru ambele sensuri de circulație ale tronsonului Mircea Eliade - Piața Dorobanți. În sfârșit, pe Calea Dorobanți (nr. arteră cu 6 benzi), pe porțiunea dintre Piața Dorobanți și Șoseaua Ștefan cel Mare, pe această direcție, vor fi patru benzi pentru traficul rutier, una pentru transportul public. Pe sensul invers vor fi două benzi de circulație - 1 pentru traficul rutier și 1 alocată exclusiv pentru transportul public. ”Proiectul asigură o legătură de culoar unic și undă verde între centrul și nordul Capitalei”, ne-a declarat autorul proiectului, viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu. Proiectul a fost pus ieri în dezbatere publică pe siteul pmb.ro, iar peste o lună va fi supus spre aprobare Comisiei Tehnice de Circulație iar apoi va fi pus în practică.  

Ce modificări rutiere pregătește Primăria Capitalei 

- modificări geometrice ale intersecției Calea 13 Septembrie-bulevardul Tudor Vladimirescu-Șoseaua Panduri 

-modificări geometrice ale intersecției Drumul Sării-Calea 13 Septembrie-Șoseaua Antiaeriană 

-sistem de sensuri unice, cu reconfigurarea intersecțiilor, în perimetrul străzilor Locotenent Găină, drumul Sării și Drumul Taberei 

Bandă unică pentru STB 

Municipalitatea pregătește transformarea unor artere prin impunerea unor benzi dedicate pentru transportul în comun de suprafață. Astfel, va fi o bandă dedicată transportului public de suprafață sau separarea fizică prin bolarzi flexibili a benzii 1 de circulație pe arterele: 

-Bd. G-ral Gh. Magheru 

-Bd. C. Coposu, între strada Sf. Vineri și piața Unirii 

-Bd. Dacia, între calea Victoriei și calea Griviței 

-Calea Griviței, între str. Semicercului și Bd. Dacia 

- Bd. Ion Mihalache, între Bd. Banu Manta și piața Victoriei 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net