Rezultate alegeri locale 2020. București: Cristian Popescu Piedone, noul primar al sectorului 5

Ultima actualizare:

    Fost primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a câștigat în 2020 un mandat la sectorul 5foto: Facebook
Fost primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a câștigat în 2020 un mandat la sectorul 5foto: Facebook

Cristian Popescu Piedone este noul primar al sectorului 5, după o luptă strânsă cu Cristian Băcanu. Exit poll-urile de la închiderea urnelor dădeau egalitate între cei doi candidați, însă numărătoarea voturilor îl arată câștigător pe Piedone.

Luni, 28 septembrie, la ora 10, BEC îl dă învingător la sectorul 5 pe Cristian Popescu Piedone, cu 28,02% din totalul voturilor exprimate, urmat de PNL-istul Cristian Băcanu (25,55%). Piedone a candidat din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), partidul lui Dan Voiculescu.

Cristian Băcanu și-a recunoscut înfrângerea

„Cetățenii din Sectorul 5 au ales altfel. După finalizarea numărătorii paralele, noul primar al sectorului este Piedone. Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat şi care au avut încredere în mine. Le mulțumesc colegilor din PNL care au muncit foarte mult pentru pregătirea acestor alegeri”, a scris Băcanu pe pagina de Facebook.

Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare

Piedone a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare, în prima instanță, în dosarul Colectiv, decizia nefiind definitivă. În 16 decembrie 2019, Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Apelul trebuia judecat în 18 septembrie, dar a fost amânat pentru 30 septembrie 2020.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net