Rezultatele preliminare ale anchetei în cazul morții miliardarului Dan Petrescu. Cutia neagră a avionului nu a înregistrat nimic

Ultima actualizare:

    În accident și-au pierdut viața și fiul și soția lui Dan PetrescuFoto: Arhivă
În accident și-au pierdut viața și fiul și soția lui Dan PetrescuFoto: Arhivă

La aproximativ o lună și jumătate de la accidentul aviatic soldat cu moartea miliardarului român Dan Petrescu și a familiei sale, în Milano, autoritățile au anunțat rezultatele preliminare ale anchetei.

Spre adâncirea misterului, cutia neagră a avionului nu a înregistrat nimic în timp ce aparatul de zbor se prăbușea.  Anchetatorii vor trebui să refacă șirul evenimentelor luând în calcul detalii precum condițiile meteo din ziua respectivă, experiența de zbor a pilotului și analiza motorului. 

Cutia neagră a avionului Pilatus PC-12 nu ar fi funcționat din luna aprilie, notează presa din Italia. Aparatul trebuia să capteze convorbirile din cabină și parametrii de zbor de dinainte de accident. Însă, potrivit analizelor făcute în laboratoarele Agenției Naționale pentru Securitatea Zborurilor din Italia, cutia nu conține nici o informație din ziua tragediei, informează stirileprotv.ro. Ultimele date coincid cu perioada în care avionul omului de afaceri se afla la întreținere în Elveția.

„Se poate întâmpla ca datele să fie invalidate pentru că fie sunt foarte vechi, fie au existat niste defecțiuni în funcționarea echipamentelor, fie nu au fost șterse datele anterioare și s-au suprapus peste ele și este greu să separe.

De ce după ce a fost la întreținere nu a mai funcționat echipamentul, asta înseamnă că cei de la întreținere ori au greșit cu ceva ori nu au făcut întreținerea calumea.

Cutia săraca ar fi spus ea tot, dar s-a întâmplat ceva de nu a mai achiziționat informație și dacă nu a achiziționat informație ne-a spus ceea ce știa ea și ce știa ea este exact informația aia veche”, a declarat Andrei Dan, fostul director al Direcției de Aviație Civilă.

Anchetatorii nu au foarte multe informații

Ca să tragă o concluzie, anchetatorii vor analiza din nou filmările cu prăbușirea avionului, dar și dialogul dintre pilot și turnul de control. Părți din aeronavă și o bucată de motor rămasă vor fi și ele verificate amănunțit alături de expertizele medico legale ale rămășițelor umane și condițiile meteo din ziua respectivă. La final, în lipsa datelor concrete, va fi stabilită „cauza cea mai probabilă” a tragediei.

În accidentul de la periferia orașului Milano au murit și soția și fiul miliardarului Dan Petrescu. Printre ipotezele luate deja în calcul sunt eroarea umană ori defecțiunea tehnică. Dan Petrescu avea 68 de ani și era considerat cel mai bogat român.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net