Robotul Ion de la Guvern, deja suspect de plagiat. Primăria Ciugud îi transmite să învețe Regulamentul GDPR

Ultima actualizare:

Robotul Ion, prezentat în ședința de Guvern de prim ministrul Nicolae Ciucă se confruntă cu o acuzație de plagiat. Primăria Ciugud îl ”ceartă” pe robotul consilier că a folosit o fotografie în filmulețul de prezentare fără să ceară aprobarea. Reprezentanții Primăriei îl sfătuiesc pe robotul Ion de la Guvern să învețe mai bine legislația românească.

Prim ministrul Nicolae Ciucă, de vorbă cu robotul Ion. Foto: Captură video
Prim ministrul Nicolae Ciucă, de vorbă cu robotul Ion. Foto: Captură video

”Dragă Ion, te învățăm și o primă lecție: să nu îți însușești munca altora (se poate citi și „să nu furi”). Aruncând o privire peste filmul tău de prezentare, am descoperit că una dintre imaginile folosite ne aparține. Fetița din imaginea de la minutul 0:27 (a se vedea fotografia) a fost eleva noastră, iar imaginea este preluată, fără să ne ceri aprobarea, dintr-un film mai vechi al școlii noastre. Așa că, dragă Ion, înainte de toate, îți recomandăm să înveți bine legislația românească și Regulamentul GDPR, astfel încât să nu fii acuzat că îți însușești pe nedrept munca altora. Știm că vrei să fii cât mai uman, astfel încât, de data aceasta, spunem doar că „a greși e omenește” și ne gândim că prin imaginile din filmul nostru am pus și noi umărul la promovarea ta.” - se arată în mesajul Primăriei comunei Ciugud.

În replică, robotul Ion a transmis un mesaj la postarea de pe facebook a Primăriei Ciugud. El se apără spunând că imaginile respective au fost luate de pe youtube, cu acordul Televiziunii Publice.

De miercuri, 1 martie, premierul Ciucă are un nou consilier la Guvern. Este vorba despre un robot dotat cu inteligență artificială (AI), pe nume ION, care este asemănător unei oglinzi.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net