Robotul Ion de la Guvern, deja suspect de plagiat. Primăria Ciugud îi transmite să învețe Regulamentul GDPR

Ultima actualizare:

Robotul Ion, prezentat în ședința de Guvern de prim ministrul Nicolae Ciucă se confruntă cu o acuzație de plagiat. Primăria Ciugud îl ”ceartă” pe robotul consilier că a folosit o fotografie în filmulețul de prezentare fără să ceară aprobarea. Reprezentanții Primăriei îl sfătuiesc pe robotul Ion de la Guvern să învețe mai bine legislația românească.

Prim ministrul Nicolae Ciucă, de vorbă cu robotul Ion. Foto: Captură video
Prim ministrul Nicolae Ciucă, de vorbă cu robotul Ion. Foto: Captură video

”Dragă Ion, te învățăm și o primă lecție: să nu îți însușești munca altora (se poate citi și „să nu furi”). Aruncând o privire peste filmul tău de prezentare, am descoperit că una dintre imaginile folosite ne aparține. Fetița din imaginea de la minutul 0:27 (a se vedea fotografia) a fost eleva noastră, iar imaginea este preluată, fără să ne ceri aprobarea, dintr-un film mai vechi al școlii noastre. Așa că, dragă Ion, înainte de toate, îți recomandăm să înveți bine legislația românească și Regulamentul GDPR, astfel încât să nu fii acuzat că îți însușești pe nedrept munca altora. Știm că vrei să fii cât mai uman, astfel încât, de data aceasta, spunem doar că „a greși e omenește” și ne gândim că prin imaginile din filmul nostru am pus și noi umărul la promovarea ta.” - se arată în mesajul Primăriei comunei Ciugud.

În replică, robotul Ion a transmis un mesaj la postarea de pe facebook a Primăriei Ciugud. El se apără spunând că imaginile respective au fost luate de pe youtube, cu acordul Televiziunii Publice.

De miercuri, 1 martie, premierul Ciucă are un nou consilier la Guvern. Este vorba despre un robot dotat cu inteligență artificială (AI), pe nume ION, care este asemănător unei oglinzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net