România a primit prima tranșă de bani din PNRR! 1,8 miliarde de euro au intrat în conturile Băncii Naționale

image
Ministrul de Finanțe a anunțat că la anul vom primi 6,171 miliarde euro

România a primit prima tranșă de bani din PNRR! Astfel, conturile Băncii Naționale sunt mai „grase” cu 1,8 miliarde de euro - prima tranșă care vine de Uniunea Europeană. În total, avem de încasat 29,2 miliarde.

Comisia Europeană a transferat României primii bani din PNRR: 1,8 miliarde de euro, sub formă de prefinanțare, adică echivalentul a 13% din totalul de granturi alocate în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă. Se preconizează că România va primi un total de 29,2 miliarde euro, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro.

Plata de prefinanţare va sprijini demararea implementării măsurilor de investiţii şi de reformă cuprinse în Planul de redresare şi rezilienţă al României.

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu: „Banii au intrat în contul BNR”

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu a scris, joi, pe o rețea de socializare,  că pentru Executiv reprezintă o urgenţă construcţia unui cadru legal pentru a putea cheltui aceşti bani şi a precizat că va urma destul de repede şi un avans pentru partea de împrumuturi.

”Lucrăm pentru a folosi banii din PNRR în beneficiul românilor! Alături de construcţia bugetului pe 2022, care este principalul efort al momentului pentru echipa de la Ministerul Finanţelor, o altă prioritate este folosirea banilor din PNRR”, a scris Câciu. „De aceea, reprezintă o urgenţă construcţia unui cadru legal pentru a putea cheltui aceşti bani. Voi lucra împreună cu colegii de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonanţe de urgenţă pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri. Trebuie să punem rapid aceşti bani la treabă în folosul comunităţilor din întreaga ţară!”, a mai spus Câciu. 

Ce este Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este structurat pe cei 6 piloni prevăzuţi de Regulamentul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă şi împărţit în 15 componente, astfel încât să acopere nevoile României şi să urmărească concomitent priorităţile Comisiei Europene. Cei şase piloni sunt: tranziţia verde, transformarea digitală, creştere inteligentă, coeziune socială şi teritorială, sănătate şi rezilienţă economică, socială şi instituţională, politici pentru generaţia următoare, copii şi tineri. 

Banii se vor acorda în tranşe, în funcţie de îndeplinirea unor obiective, numite jaloane şi ţinte. În total, sunt 507 de jaloane şi ţinte care trebuie realizate până la 31 august 2026. În total, România va beneficia de o finanţare în sumă de 29,2 miliarde de euro din Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă pentru finanţarea reformelor şi investiţiilor incluse în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Mai exact, este vorba de un grant în valoare de 14,24 miliarde de euro şi de o finanţare în valoare de 14,942 miliarde de euro, acordată în condiţii avantajoase, la nivelul costurilor Comisiei Europene.

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
rafila jpg
Vincent Van Quickenborne FOTO Profimedia
pestele cernobil crap mutant foto captura video twitter
image
image
image
image
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg