România e la capătul puterilor! Fără Guvern în plină criză sanitară și val de scumpiri

Ultima actualizare:

    Nicolae Ciucă și Florin Cîțu, oamenii  de încredere ai președintelui Klaus  Iohannis, ar guverna, dar n-au cu cineFoto: Inquam Photos
Nicolae Ciucă și Florin Cîțu, oamenii de încredere ai președintelui Klaus Iohannis, ar guverna, dar n-au cu cineFoto: Inquam Photos

Cifrele sumbre ale pandemiei continuă să se rostogolească zilnic! Miercuri, 27 octombrie, au fost înregistrate aproape 15.000 de noi infectări şi peste 500 de decese, spitalele sunt arhipline, iar medicii - la capătul puterilor. Printre imaginile dure ale crizei sanitare se strecoară, la buletinele de ştiri, demersurile sterile ale politicienilor, incapabili să construiască un Executiv!

O ţară lovită crunt de virusul SARS-CoV-2 şi de valul scumpirilor! România pare să plutească în derivă, fără busola atât de necesară în această perioadă tulbure - un Guvern responsabil. După demiterea Executivului Florin Cîţu, prin moţiune de cenzură, acum trei săptămâni, ne confruntăm şi cu o criză politică de proporţii. Iniţial, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Dacian Cio-loş (USR), într-un demers sortit din start eşecului, apoi l-a scos din joben pe Nicolae Ciucă (PNL), generalul care încearcă zadarnic să adune o “oaste” pentru Palatul Victoria.

Toate cele trei variante vehiculate, Guvern minoritar PNL-UDMR  (susţinut de PSD), Guvern PNL-PSD şi Guvern PNL-USR-UDMR, par greu de croit, din cauza pretenţiilor şi a orgoliilor.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că e obligat să discute cu premierul desemnat Nicolae Ciucă despre formarea unui guvern, dar că “nu am, în schimb, negocieri cu PNL, ca să fiu foarte bine înţeles”.

Florin Cîţu, ironizat de Marcel Ciolacu

El susţine că PSD trebuie să se implice în rezolvarea crizelor actuale. Întrebat despre faptul că Florin Cîţu se opune intrării social-democraţilor la guvernare, Ciolacu a întrebat retoric: „Credeţi că este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?”. Întrebat dacă PSD îşi doreşte să intre la guvernare într-un guvern condus de general, Ciolacu a răspuns: „PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestor crize, de aceea am şi înaintat 10 măsuri urgente. (...) Există o opţiune clară de a nu susţine un guvern minoritar”, a mai clamat Ciolacu.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, prim-vicepreşedintele Sorin Grindeanu, premierul desemnat Nicolae Ciucă şi preşedintele PNL Florin Cîţu s-au întâlnit marţi seară din nou pentru a discuta soarta Cabinetului. Discuţia a durat aproape o oră şi nu a avut nici un rezultat.  La negocieri, PSD ar fi cerut şapte ministere, însă liberalii ar fi refuzat. Premierul desemnat Nicolae Ciucă recunoaşte că se află într-un „blocaj sever”.

Click! spune

Surse politice au precizat pentru hotnews.ro că Nicolae Ciucă a purtat discuţii cu Dacian Cioloş şi cu Dan Barna. Cei de la USR se arată dispuşi să pună umărul la refacerea coaliţiei de guvernare, dar pun la rândul lor condiţii - reforme şi un calendar ferm.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net